Atatürk ile Mevlana'ya hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Emre G. tutuklandı

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Emre G.’nin İstanbul'da gözaltına alındığı bildirildi

Fotoğraf: AA

Sosyal medyada paylaşılan stand-up videosunda Atatürk, Mevlana, Şems Tebriz-i, Konya ve Konyalılar hakkında aşağılayıcı sözlerde bulunduğu ileri sürülen Emre G. Tutuklandı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, hakkında yakalama kararı çıkarılan şüphelinin, İstanbul'da gözaltına alındığı bildirildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı arasında Ses ve Görüntü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) vasıtasıyla zanlının sorgulanma işleminin yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Şüphelinin, sorgusunun ardından, 'Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Yasa'ya muhalefet', 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' maddeleri uyarınca Konya 4.Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir. Zanlı, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştır.

Gözaltı talimatı verilmişti

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, stand-up gösterisinde Mustafa Kemal Atatürk, Hazreti Mevlana ve Şems-i Tebrizi'yi aşağıladığı gerekçesiyle dün Emre G. hakkında soruşturma başlatılmış, şüpheli hakkında, 'Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Yasa'ya muhalefet, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlarından hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verilmişti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU