İBB ve TMMOB'dan Kanal İstanbul davası: Çevre Düzeni Planı'ndaki değişiklik yargıya taşındı

İBB, Kanal İstanbul'la ilgili verilen "ÇED olumlu" raporunu da yargıya taşımıştı. Bu davayla birlikte İBB, projeyi ikinci kez yargıya taşımış oldu

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kanal İstanbul projesi için İstanbul Çevre Düzeni Planı'ndaki değişikliği yargıya taşıdı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu davayla birlikte İBB, Kanal İstanbul projesi için verilen “ÇED olumlu” kararına karşı açtığı davanın ardından Kanal İstanbul'la ilgili ikinci davasını açmış oldu. 30 Aralık 2019'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı plan değişikliği ile Kanal İstanbul güzergahındki milyonlarca metrekarelik alan imara açılmıştı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) de, Kanal İstanbul'u yargıya taşıdı. TMMOB, mega projeye dair Çevre Düzeni Planı Değişikliği'nin ekolojik sürdürülebilirliğe ve şehircilik ilkelerine aykırı olduğunu vurguladı. Çevre Düzeni Planı'ndaki değişikliğin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan davada, değişikliğin kamu yararı içermediği vurgulandı.

 

 


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU