Buldan: AKP seçimleri terörize etmeye çalışıyor

31 Mart öncesi son grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan "6 milyona terörist diyen kaybedecek, asıl beka sorunu onlar" dedi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan - Fotoğraf: AA

Halkların Demokratik Partisi 31 Mart yerel seçimleri öncesi son grup toplantısını yaptı.

Eş Genel Başkan Pervin Buldan kürsüdeydi. AK Parti'yi seçimleri terörize etmekle suçladı, "6 milyona terörist diyenler kaybedecek" dedi.

Buldan'ın gündeminde Ankara'daki eylemde polisin tacizine uğrayan üniversiteli öğrenci ve tanzim satış noktaları da vardı.

"Emniyet tacizciyi korudu, iktidardan cesaret alıyorlar"

Pervin Buldan Emniyet'in Ankara'daki polis tacizi olayıyla ilgili şöyle konuştu:
 

"Ankara’daki gözaltılar sırasında devletin üniformalı bir polisinin zorla gözaltına aldığı öğrenci Merve Demirel arkadaşımıza başkentin göbeğinde yaptığı mide bulandırıcı iğrenç tacizi tüm dünya gördü. Toplumun güvenliğini alması, kadını tacize ve cinsel saldırıya karşı koruması gereken Emniyet, bu iğrenç saldırıya sahip çıktı. Tacizciyi korudu. Peki, kimden güç alıyorlar? Elbetteki iktidardan güç alıyorlar, bu cesareti onlara şu andaki iktidar veriyor. İşte AKP iktidarının ülkeyi getirdiği nokta budur. Devlet eliyle kadına göz göre göre yapılan tacize toplumu alıştırmaya çalışıyorlar."


"AKP seçimleri terörize etmeye çalışıyor"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan AK Parti'nin seçim kampanyasını eleştirerek, "seçimler beka meselesi" söylemine tepki gösterdi. Buldan şu ifadeleri kullandı:
 

"Sandıkta yenemeyeceklerini gördükleri için üzerimize polisi, askeri, yargıyı salıyorlar. Vekillerimize, partili arkadaşlarımıza her yerde saldırdılar. İllerdeki tecrit protestolarında her bir milletvekilimizin karşısına polis ordusunu yığdılar. Son 20 günde aralarında MYK üyemizin, partimiz üye ve çalışanlarının bulunduğu yüzlerce kişi gözaltına alındı ve onlarcası tutuklandı."


Buldan AK Parti'nin demokratik muhalefeti hukuk dışı yollarla etkisiz hale getirmek istediğini savundu:
 

"AKP Genel Başkanı, bakanları ve AKP yöneticileri bize karşı resmen seferber olmuş durumdalar. Her gün meydanlarda, televizyonlarda akşam sabah HDP’yi hedef gösteriyorlar, tehdit ediyorlar, HDP’ye oy veren 6 milyon insana hakaret ediyorlar. Öyle bir algı yaratmaya çalışıyorlar ki kendileri dışında herkes bu ülkede terörist! Bu bir seçim kampanyası değil seçimleri terörize etme kampanyasıdır. Söylemleriyle halkları karşı karşıya getirmeye, toplumu zehirlemeye çalışıyorlar. Resmen nefret suçu işliyorlar. Olası provokasyonlara zemin oluşturuyorlar."


"Yakında tek soğan, tek patates, tek biber derlerse şaşırmayın"

Pervin Buldan AK Parti'yi tanzim satış uygulaması üzerinden de eleştirdi:
 

"Patatesin, soğanın fiyatını HDP mi arttırdı? Halkı pazar kuyruklarına HDP mi mahkum etti? Ekonomik krizi HDP mi yarattı? Türkiye’yi Suriye bataklığına HDP mi çekti? Ülkeyi IMF’ye muhtaç hale HDP mi getirdi? Neymiş devletin bekasıymış. Bir beka sorunu varsa eğer, bunu yaratan sizsiniz! Halk aç, halk perişan. Elektrik, su, doğalgaz faturasını, çocuğunun eğitim masrafını, kredi kartı borcunu ödeyebilecek durumda değil. Ekonomik beka resmen çökmüş. Halk adeta canından bezmiş. Bunlar çıkmış, rabia diyor. Kandil ittifakı diyor. Beka diyor. Tek millet diyor. Yakında tek soğan, tek patates, tek biber derlerse şaşırmayın!"


Buldan seçimden sonra AK Parti ve MHP'nin ajandasının zam yağmurları olacağını iddia etti. "Enflasyon fırlayacak, kriz tırmanacak, işsizlik ve yolsuzluk daha da artacak" diye konuştu. HDP Eş Genel Başkanı tanzim satış kuyruklarının seçimlerden sonra ekmek, yağ ve şeker kuyruklarına dönüşeceğini de iddia etti. 
 
 

DAHA FAZLA HABER OKU