Vodafone: Evden çalışma başladığından beri sabit internet kullanımı yüzde 50 arttı

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, online eğitimin başlamasıyla kısa süreli problemler haricinde büyük bir sorun yaşamadıklarını ancak yaklaşık bir haftadır internet tüketiminde yüzde 50 artış gözlemlediklerini söyledi

Fotoğraf: Unsplash.com/@dillonjshook

Bin 200’den fazla koronavirüs vakasının görüldüğü Türkiye’de birçok şirketin yaklaşık bir haftadır “evden çalışma” ya da “zorunlu izin” kararına geçmesinin ardından bugün de okuldan eğitimlerine ara verilen öğrencilerin online eğitimleri başladı. 

Evde geçirilen vaktin artmasıyla internet altyapılarının yeterli olup olmayacağı ile ilgili tartışmalar sürerken Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, “Şebekemizin yüksek kapasitede çalışması için tüm önlemleri alıyoruz” açıklamasını yaptı. 

Altyapılarının bu artışlara hazır olduğunu söyleyen Süel, evden çalışmanın başladığı dönemden bu yana sabit internet kullanımının yüzde 50, mobil internet kullanımının yüzde 20 yükseldiğini ifade etti. 

Bloomberg HT canlı yayınında konuşan Süel, 21 Mart’ta Miraç Kandili’nin de eklenmesiyle mobil trafiğinde hiç görmedikleri seviyeye ulaştıklarını aktardı

Hasan Süel ayrıca, bugünkü online eğitim sırasında öğrencilerin aynı anda platforma bağlanmasından dolayı kısa süreli problemler yaşandığını ancak müşterilerinden ciddi şikâyetler gelmediğini aktardı. 

İnsanların evde vakit geçirirken daha çok internet tüketen oyunlar, Netflix ya da online filmlere yöneldiğini söyleyen Süel, “Ancak bugün online eğitimin başlamasıyla bu tüketimlerin kısıldığını, insanların bilinçlendiğini gördük” dedi. 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU