Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a koronavirüs için iş birliği teklif etti

Trump'ın adımının Pyongyang yönetimi tarafından memnuniyetle karşılandığı kaydedildi

Fotoğraf: AA

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a mektup göndererek koronavirüs salgını ile mücadele konusunda iş birliği yapmayı teklif etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a koronavirüsü salgını ile mücadele konusunda iş birliği teklifi için mektup gönderdiği açıklandı. Trump'ın, mektupta Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un halkını korona virüs tehdidinden korumak için gösterdiği çabalardan etkilendiği, koronavirüsle mücadele kapsamında iş birliği yapma konusunda hazır olduklarını ifade ettiği belirtildi.

Üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi de ABD Başkanı Trump'ın, Kim Jong Un'a mektup gönderdiğini doğruladı. Beyaz Saray yetkilisi, aralarının gergin olmasına rağmen mektubun iki lider arasında "özel ve çok sıkı kişisel ilişkilerin" bir işareti olduğunu, Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim ile iletişimi sürdürmeyi dört gözle beklediğini ifade etti.

Kuzey Kore medyası da ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore liderinin halkını koronavirüs salgınından koruma çabalarından etkilendiğini söylediği bir mektup aldığını duyurdu.

Yonhap ajansının, Kuzey Kore resmi ajansı KCNA'ya dayandırdığı habere göre, Trump mektupta, Kuzey Kore ile iyi ilişkiler kurmak istediğini belirterek, koronavirüs salgınıyla ilgili iş birliği teklifinde bulundu.

Trump'ın bu adımının Pyongyang yönetimi tarafından memnuniyetle karşılandığı kaydedildi.

Kuzey Kore'de şimdiye kadar açıklanan herhangi bir koronavirüs vakası bulunmazken ülkede binlerce kişinin, virüsün bulaşmış olma ihtimaline karşı tıbbi gözetim altında tutulduğu iddia ediliyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU