Ermeni Patrikliği, virüs salgını nedeniyle cemaat için sosyal yardım ağları kuruyor

Patrik Sahak Maşalyan’ın yaptığı duyuruda kilise yönetimlerinin önderliğinde yardım seferberliği başlatılacağı ifade edildi

Türkiye Ermenileri Patrikliği, koronavirüs salgını nedeniyle “Cemaat içi dayanışma çalışmaları” başlattı.

Patrik Sahak Maşalyan imzasıyla yapılan duyuruda virüs salgını dolayısıyla cemaat içi dayanışmayı sağlamak için koordineli çalışmaların Ermeni Vakıflar Birliği çatısı altında yapılmasının uygun görüldüğü ifade edildi.

Patrikliğe bağlı kiliselerin sekreteryasının ihtiyacı olanlar için bağlantı noktaları oluşturulacağının ifade edildiği duyuruda, kilise yönetimlerinin önderliğinde gönüllülerle yardım seferberliğinin başlatılacağı belirtildi.

Yaşlı ve yalnızlar önceleniyor

Patrik, kayıtlı fakirlere ulaşılması ve gerektiğinde erzak ve para yardımında bulunulması, kayıtlı olmayan ihtiyaç sahipleri ile kimsesiz yaşlıların tespit edilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması, virüs vakalarının merkeze bildirilmesi, yalnız kişilerle konuşmak için gönüllülerden oluşan sohbet hatları kurulması ve din adamları ile gönüllü psikologlardan oluşan danışma hattı oluşturulması çağrısında bulundu.

Patrik Maşalyan söz konusu duyurusunda, “Bugün yaşadığımız zorlukları kalbimizdeki insan sevgisini artıracak fırsatlar olarak görelim ve yapabileceğimiz iyilik ve katkıyı hemcinslerimizden esirgemeyelim. Umudu artıralım. Tanrının yardımıyla yakında güzel günler ve bahar bizleri bekliyor” dedi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU