İçişleri Bakanı Soylu: Umre dahil 9 bin 800 kişiye karantinamız var

Soylu karantinadakilerine sayısına ilişkin açıklamada bulundu

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hakkında yaptığı değerlendirmede “Şu anda bizim 9 bin 800 kişiye karantinamız var, umre dahil olmak üzere” dedi.

Soylu, sokağa çıkma yasağı iddiası hakkında ise "Bunun önemli bir bölümü ABD ve Almanya mahreçlidir. FETÖ'cüler Amerika'dan ve Almanya'dan 'nasıl Türkiye bunu iyi yönetir, nasıl halk bu kadar sakin, sağduyulu ve kurallara uyar, nasıl Amerika'dan, Almanya'dan daha iyi bir noktada oluruz'... Sosyal medya mecrasından manipüle etmeye çalışanlara, bunu infial haline getirmeye çalışanlara vatandaşımız müsamaha göstermesin" ifadesini kullandı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de üç kişinin ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

"9 bin 800 kişiye umre dahil karantina uygulamamız var. Kıbrıs’a transfer olacak şahıs da Türkiye’de karantina altında" diyen Soylu, sokağa çıkma yasağı ilan edileceği iddiasıyla ilgili olarak da şunları kaydetti:

Bunlar, ABD, Almanya mahreçli FETÖ’cülerin hesapları. Sosyal medyada infial yaratmaya çalışıyorlar. Vatandaşlarımız bunları paylaşmasın.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU