Koronavirüs spor organizasyonlarını durma noktasına getirdi: Kulüpler Dünya Kupası, Asya Kupası, Le Mans, ATP, WTA...

2021 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 2020 Asya Kupası'nın Batı Grubu maçları ertelenirken, Le Mans 24 Saat Yarışı 3 ay ileriye alındı. Teniste ise ATP ve WTA'nın düzenlediği turnuvalar 7 Haziran'a kadar durduruldu

Fotoğraf: Reuters

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın birçok ülkesini etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, dünya üzerindeki spor organizasyonlarını durma noktasına getirdi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Gianni Infantino öncülüğünde bir araya gelen FIFA Konseyi, video konferans yöntemiyle toplantı yaptı.

Konsey toplantısınının ardından yapılan yazılı açıklamada, gerek Avrupa Futbol Şampiyonası gerekse de Kupa Amerika ile çakışmaması için 2021 Dünya Kulüpler Kupası'nın ertelendiği belirtildi.

 

 

Organizasyonun hangi tarihte yapılacağına FIFA'nın gelecekteki toplantılarında karar verileceği bildirildi.

 

AFC-Reuters1.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

2020 AFC Asya Kupası maçları ertelendi

Asya Futbol Federasyonu (AFC), Kovid-19 salgını nedeniyle 2020 AFC Asya Kupası maçlarını ertelediğini duyurdu.

Federasyondan yapılan açıklamada, koronavirüs nedeniyle 12 Mart'ta Batı Grubu'ndaki maçların ertelendiği hatırlatıldı ve salgınla ilgili son gelişmeler üzerine tüm karşılaşmaların ertelenmesine karar verildiği kaydedildi.

 

 

Kupadaki yeni takvimin koronavirüsle ilgili gelişmelere bağlı olarak üye federasyonlar ve kulüplerle birlikte oluşturulacağı belirtildi.

 

LE Mans-Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Le Mans 24 Saat Yarışı 3 ay ertelendi

Bu yıl 88. kez düzenlenecek Le Mans 24 Saat Yarışı, Kovid-19 salgını nedeniyle ertelendi.

Uluslararası Otomobil Federasyonu'ndan (FIA) yapılan açıklamaya göre, Dünya Dayanıklılık Şampiyonası takviminde yer alan en eski organizasyon olma özelliğini taşıyan yarışın tarihi, artan sağlık endişeleri yüzünden değiştirildi. 

 

 

Fransa'nın Le Mans kentinin ev sahipliğinde 13-14 Haziran tarihlerinde düzenlenmesi planlanan yarış, 19-20 Eylül tarihlerine alındı.

 

Tenis-Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Tenisteki erteleme 7 Haziran'a uzatıldı

Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) ve Kadınlar Tenis Birliği'nin (WTA) düzenlediği turnuvalar, Kovid-19 salgını nedeniyle 7 Haziran'a kadar durduruldu.

Karşılaşmaları 20 Nisan'a kadar askıya alan ATP ile 2 Mayıs'a kadar maç oynanmamasına karar veren WTA tarafından yapılan ortak açıklamada, 7 Haziran'a kadar turnuva düzenlenmeyeceği belirtildi.

 

 

Erkekler ve kadınlar dünya sıralamalarının, ikinci bir açıklamaya kadar dondurulduğu da ifade edildi.

Bu karara göre, hem kadınlar hem erkeklerin katıldığı Madrid ile Roma'daki turnuvaların yanı sıra Strasbourg ve Rabat'taki kadınlar, Münih, Estoril, Cenevre ve Lyon'daki erkekler turnuvaları da planlanan tarihlerde gerçekleştirilemeyecek.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU