En riskli grup diş hekimleri işleri yavaşlattı

Eski Diş Hekimleri Birliği Başkanı Celal Yıldırım, diş hekimlerinin salgın hastalık riskine en açık birinci grup olduğunu belirterek, bundan dolayı birçok meslektaşlarının işlerini yavaşlatarak randevu iptaline gittiğini söyledi

Diş hekimleri de iş yavaşlattı / Fotoğraf: AA


Koronavirüs nedeniyle birçok sektör işleri yavaşlattı. Hastalıktan olumsuz etkilenen sektörlerin başında da diş hekimleri geliyor.

Diş Hekimleri Birliği Eski Başkanı Celal Yıldırım, salgın nedeniyle işlerini minimum seviyeye indirdiklerini belirterek, "Sadece acil olarak tanımladığımız ağrısı olan hastaları kabul ediyoruz. Örneğin sadece dün 49 hastamız vardı. 30 randevuyu bizzat arayarak iptal ettik" diye konuştu.

celal yıldım.jpg
Celal Yıldırım / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Yıldırım iptallerin nedenini ise şöyle açıkladı:

Bütün çalışanlar içerisinde en riskli grup sağlık çalışanları. Sağlık çalışanları içerisinde de en riskli grup ise diş hekimleri. Çünkü çalışma pozisyonları, hastaya olan yakınlıkları ve kullandıkları döner başlıklı aletlerin etkisiyle sıçrayan damlacıklar onları salgın hastalık riskine en açık topluluk haline getiriyor. Maalesef Sağlık Bakanlığı ve Türk Diş Hekimleri Birliği bu konuda önlem almak noktasında hızlı adım atamadı. Birçok meslek odamız alınması gereken önlemlerde duyarlılık gösterdi. Özelde çalışanlar ise kendi akıl ve vicdanlarıyla hareket etmek zorunda kaldılar. Ancak doğru olan Sağlık Bakanlığı'nın önceden karar verip önlem almasıydı.

"Bana bir şey olmaz diyenler de var"

Diş hekimlerinin büyük bir kısmının önlemler kapsamında randevularını azalttığı halde bazı meslektaşlarının "Bana bir şey olmaz mantığı" ile çalışmaya devam ettiğine dair duyumlar aldıklarını söyleyen Yıldırım bu noktadan sonra bakanlığın ve meslek kuruluşunun devreye girmesi gerektiğini de kaydetti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU