Cezaevlerinde koronavirüs önlemleri

Adalet Bakanı Gül, Twitter’dan cezaevlerinde alınan önlemlere dair açıklamada bulundu

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevlerinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yönelik alınan tedbirlere dair Twitter’dan bir paylaşım yaptı.

Gül, “Hastalık belirtisi gözlemlenmeyen ilk kez kuruma gelen tutuklu ve hükümlüler ise imkanlar dahilinde 14 gün süreyle ayrı bir bölümde tutulmaktadır” diyerek, “Gerekli görüldüğü takdirde açık görüş dahil bütün ziyaretlerin kademeli olarak sınırlandırılması planlanmaktadır” önlemlerini paylaştı.

“Kuruma ilk kabul işlemleri esnasında hastalık belirtisi gözlemlenen tutuklu ve hükümlüler, hastanelere sevk edilerek, sağlık raporları doğrultusunda ceza infaz kurumlarına kabul edilmektedir” diyen Gül, şöyle devam etti:

İlk kabul işlemleri esnasında tutuklu ve hükümlülerin son dönemde yurt dışına gidip gitmediği kolluk marifetiyle tespit edilmektedir. Yüksek ateş, öksürük gibi rahatsızlıkları gözlemlenen tutuklu ve hükümlülerin, gecikmeksizin hastaneye sevki sağlanmakta, tedavileri tamamlanan ve test sonuçları negatif çıkanlar kuruma kabul edilmektedir.

"Koronavirüs testi pozitif çıkan tutuklu ve hükümlü yok"

“Şu ana kadar ceza infaz kurumlarımızda koronavirüs testi pozitif çıkan tutuklu ve hükümlü bulunmamaktadır” açıklaması yapan Gül şunları kaydetti:

Son dönemde yurt dışına çıkmış olan yabancı ve Türk vatandaşı ziyaretçilerin tutuklu ve hükümlüleri ziyaret etmesine izin verilmeyecek.
Gerekli görüldüğü takdirde açık görüş dahil bütün ziyaretlerin kademeli olarak sınırlandırılması planlanmaktadır.
Bütün ceza infaz kurumlarına yeteri kadar ateş ölçer, dezenfektan ve temizlik malzemesi temin edilmiştir.
Salgın ihtimaline karşı bütün ceza infaz kurumlarında ilk müdahale esnasında gerekli olan tulum, maske, eldiven, gözlük, galoş, bone ve sıhhi önlük ihtiyacı giderilmiştir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU