Koronavirüsten kurtulan İranlı vekil halka seslendi: Korona tedavi edilebilir

Geçtiğimiz günlerce koronavirüse yakalanan ve tedavisinin ardından taburcu edilen Zühre İlahiyan, bazı uyarılarda bulundu

İran’da koronavirüse yakalandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede iyileşerek taburcu olan Tahran Milletvekili Zühre İlahiyan, virüsle ilgili uyarılarda bulundu.

Başkent Tahran’daki Bakiyetullah Hastanesi’nde bir video kaydı yapan vekil, koronavirüsün tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu ifade ederken, korku ve endişeye mahal verilmemesi konusunda İranlıları uyardı.

Aynı zamanda iç hastalıkları uzmanı olan İlahiyan, Sağlık Bakanlığının tavsiyelerine dikkat verilmesini isterken, "Bakanlığın üzerinde ağır bir yük var. Halkımız işbirliği yaparak bu yükü hafifletebilir" ifadelerini kullandı.

"Zaruri olmadıkça evden çıkmayın" uyarısı yapan vekil, asılsız endişeyle hastaneye müracaat etmenin yoğunluğu artırabileceğini ifade etti. Hastanedeki mevcut risklerin de tehlike arz ettiğini aktardı.

İlahiyan, "Yüksek ateş ve nefes darlığı yaşayanlar hastaneye müracaat etsin" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Çin'den dünyaya yayılan Kovid-19, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde görülmüş, ardından neredeyse ülkenin tamamına yayılmıştı. Ülkede koronavirüse yakalananların sayısı bugün itibarıyla 9 bine, can kaybı ise 354'e yükseldi. Şu ana kadar Kovid-19 teşhisi konulan 2 bin 959 kişi ise iyileşerek taburcu edildi.

İran'da koronavirüs teşhisi konulan Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani, ve Kum Sağlık Bilimleri Üniversitesi Muhammed Rıza Kadir'in de hastalığı yendikleri belirtilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU