Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çelik, Yazı İşleri Müdürü Keser ve Yeniçağ yazarı Ağırel tutuklandı

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel hakkında tutuklama kararı verdi

Tutuklananlar arasında Yeniçağ yazarı Murat Ağırel de var/Fotoğraf: İHA

Libya'da hayatını kaybeden MİT mensubunun kimliğinin ifşa edildiği gerekçesiyle cuma günü çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan Yeni Yaşam gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ile Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, bugün yeniden gözaltına alındı. 5. Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan üç isim de tutuklandı.

Hakkında sabah saatlerinde gözaltı kararı çıkan Ağırel, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim olan Ağırel hakkında sonrasında tutuklama kararı verildi. 

Karar, savcılığın Ağırel'in serbest bırakılmasına yaptığı itirazı değerlendiren İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'nin Yeniçağ yazarı hakkında tutuklanma talebiyle yakalama kararı çıkartmasının ardından alındı. 

İYİ Parti'den protesto

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada İstanbul teşkilatlarıyla birlikte Yeniçağ gazetesi önünde bir araya geleceklerini duyurdu.
 


Odatv ile başladı, Yeniçağ ve Yeni Yaşam'la devam etti

Türkiye’nin Libya’da yürüttüğü operasyonlar sırasında MİT mensubu olduğu belirtilen bir albayın  hayatını kaybettiğine dair bilgileri haberleştiren Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya

Kılınç evlerine düzenlenen polis baskını ile gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Terkoğlu’nun tutuklanmasının ardından Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da savcılık tarafından ifadeye çağrılmıştı.

Tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen Pehlivan hakkında da tutuklama kararı verilmişti. Pehlivan ile aynı gün içinde savcılık tarafından ifadeye çağrılan gazeteci ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel de savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme Ağırel’in adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verilmişti.

 

Independent Türkçe 
 

DAHA FAZLA HABER OKU