Erdoğan'dan koronavirüs uyarısı: Tokalaşmak, sarılmak bunları bu ara yapmayalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Çamlıca Camii'nde cuma namazının andından cemaate seslendi, koronavirüs hakkında uyarılarda bulundu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Büyük Çamlıca Camisi'nde kıldı. 

Erdoğan'a, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından camideki cemaate seslendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üç ayların başladığını hatırlatan Erdoğan, recep ayında yapılan ibadetlerin, edilen duaların kabul olmasını, ramazan ayına da aynı dua ve niyazla ulaşmayı temenni etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlardan bir isteğinin olacağını belirterek, şunları söyledi:

O da şu; dünyada bir koronavirüs salgını var. Tabii ki şüphesiz ki bizde muanaka (sarılma, kucaklaşma), musafaha (tokalaşmak) çok çok önemli sünnettir. Diyanet İşleri Başkanımızla da bunları konuştuk. Bu ara muanaka, musafaha bunları erteleyelim. Bunu da özellikle ben sizlerden istirham etmiş olayım. Çünkü çok farklı bir salgın bu. Bir şeyi icra edelim derken bir başkasını kaybetmeyelim. Onun için de tokalaşmak vesaire bunları bu ara yapmayalım, erteleyelim. Önemli olan gönlümüzden geçendir. Kalbimizden geçendir. Onu yaptığımız sürece zaten musafahayı da yapmış oluruz, muanakayı da yapmış oluruz. Tüm şehitlerimizin ruhları için el-Fatiha.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU