Koronavirüsle tekrar popülerlik kazanan 2011 yapımı Salgın’ın yapımcısı: Bilimi doğru anladık

Titizlikle araştırılarak hazırlanan ve “insanları korkutarak önlem almaya itmeyi” amaçlayan gerilim filmi ölümcül koronavirüs salgını zamanında en çok kiralanan yapımlardan biri oldu

2011 yapımı Salgın (Contagion) filminin yapımcısı, filmin küresel koronavirüs salgını üzerine popülerliğinin artması sonrası açıklamalarda bulundu.

Buzzfeed News’e konuşan yapımcı Michael Shamberg, “Uyarıcı bir film olması için özellikle tasarlanmıştı. Bilimi doğru anladık” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Steven Soderberg’in yönettiği, Marion Cotillard, Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law ve Kate Winslet’in rol aldığı Salgın ölümcül bir virüs salgınının hikayesini anlatıyor.

Koronavirüsün manşetleri kaplamasının ardından, iTunes film listesinde en çok kiralanan 10 film arasına giren Salgın popüler bir yeniden doğuş yaşıyor. Buzzfeed News ayrıca Salgın’ın 2020’deki en popüler ikinci Warner Brothers yapımı olduğunu belirtiyor.

“Film insanları rahat hissettiriyor mu?” diye soran Shamberg, “Yani, sonuçta bir çözüm olacağını ve insanlığın yeniden toparlanacağını gösteriyor” dedi.

“Eğer korkunçsa, bunun tek sebebi insanları korkutarak önlem almaya itmek, kurumları korkutarak doğru olanı yapmaya yönelmektir” diyen Shamber şöyle devam etti:

İnsanlara hepsinin öleceğini söyleyerek onları korkutmaya çalışmıyoruz. İnsanları bir şeyler yapabileceğine dair korkutmaya çalışıyoruz.

Salgın bir gerilim filmi olsa da, Shamberg filmin yapım sürecinde medikal uzmanlara yoğun biçimde danışıldığını belirtiyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU