The Walking Dead yıldızı hayranları öfkelendiren sürpriz ölümle ilgili konuştu: Daha fazlasını isterdim

The Independent Özel Haber: Aktör anlaşmazlığa dair duygularını ortaya seriyor

The Walking Dead'in son bölümü, 2016'daki ilk sahnesinden bu yana kült favorisi haline gelen yinelenen bir karakterin ölümüyle tartışmalara neden oldu.

Hayranların çoğu söz konusu bölümün Laura'nın (Lindsley Register) ölümünü yeterince ele almadığını düşünüyor. Saviour üyesinin AMC dizisinden ayrıldığı ancak dizi sonrasında yayımlanan The Talking Dead adlı programda teyit edilmişti.
 

the-walking-dead-laura-lindsley-AMC.jpg
Lindsley Register, "The Walking Dead"de Laura karakterini canlandırıyor (AMC Stüdyoları)


Bölümün yayımlanmasının ardından The Independent, Laura'nın ölümünün ele alınması hakkındaki duygularının yanı sıra sahnenin planlanandan daha da büyük hale gelmesinin nedenlerine ilişkin Register'la konuştu.

Register, "Açıkçası Laura için daha fazlasını istedim. Daha fazlasını görmekten mutluluk duyardım. Ama Alexandria'ya taşındığında ikinci planda kalan bir karakter olduğunu biliyordum" dedi.

Kontrolümde olmayan şeylere takılıp kalmama yönünde büyük bir inancım var. Ben de rolümü oynayıp elimden geleni yaptım.

The Independent'a konuşan oyuncu, Christian Serratos'la (Rosita) dostluk sahneleri ve Josh McDermitt'le (Eugene) bir seks sahnesi de çekildiğini ama bölümlerin nihai kurgusunda bu sahnelerin çıkarıldığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AMC dizisine ilk kez 7. sezonda Negan'ın (Jeffrey Dean Morgan) sadık subaylarından biri olarak katılan Register'ın iki bölüm rol alması planlanıyordu.

Ancak Rick Grimes'in (Andrew Lincoln) kötü adamın üstesinden gelmesi üzerine 5 yıl sonrasını anlatmaya başlayan dizide Laura, Alexandria'nın sadık bir üyesi olarak gösterilmeye başlandı.

Böylece aktristin rol aldığı bölüm sayısı 20'ye ulaştı.

Register, Negan'la son bir yüzleşme gerçekleştirmediği için "hayal kırıklığı" yaşadığını söyledi.

Bir noktada bağlantı kurmamızı bekliyordum, Negan'ı eski subaylarından biriyle yüz yüze görmek ne gergin bir an olurdu. Bunu göremeyeceğimiz için hayal kırıklığı yaşıyorum.

Register, Eylül 2019'da, bahse konu bölümün çekiminden bir hafta önce, dizinin senaristi Angela Kang'ın kendisine Laura'nın Beta (Ryan Hurst) tarafından öldürüleceğini söylediğini ifade etti. İlginç şekilde, Hurst'ün ısrarı sonucu bu sahne bölümün daha büyük bir parçası haline geldi.

Şu ana dek dizide görülmüş en korkunç kötü karakterlerden biriyle dövüşerek ölmekten heyecan duydum. Şunu söyleyeceğim, o gün böyle bir mücadele vereceğimiz senaryoda yer almıyordu. Ryan gerçekten ısrarcıydı. 'Laura'nın kendini savunması lazım. Arkamdan saldırması gerekiyor' diyordu. Böylece daha fazlasını ekledik.

Senaryoda da aynı derecede şiddetli bir ölüm vardı.

Senaryoda Beta'nın Laura'yı testere gibi havaya kaldırdığı ve kafasını hapishane demirlerine vura vura salladığı yazıyordu.

İzleyicilerin gösterdiği sevgi karşısında Register şaşkına döndü. 

Çılgın, duygusal bir zaman ama sevgiyi hissediyorum. Gelen tepkilerden gerçekten etkilendim. Bunu hiç beklemiyordum.

Register'ın Walking Dead sonrası rol aldığı ilk yapım 30 Mart'ta VOD platformlarında yayımlanacak Scorn adlı bir filmi olacak. Oyuncu, "Bunun dışında yeniden bir sürü seçmeye katılan bir aktrist oldum, işler böyle yürüyor" diyor.

The Walking Dead'in yeni bölümleri Pazar günleri ABD'nin AMC kanalında, Türkiye'de ise FX ve Blue TV'de yayımlanmaya devam ediyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kaldırarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU