Aylan Kurdi'nin ismi kurtarma gemisine veriliyor

Sea-Eye isimli yardım örgütüne ait mülteci kurtarma gemisine, dört yıl önce üç yaşındayken Bodrum açıklarında ölen Suriyeli Aylan Kurdi'nin adı verilecek

Justus Becker ve Oğuz Şen tarafından Frankfurt’ta çizilmiş duvar resmi. Fotoğraf: Wikimedia 

Sea Eye’dan yapılan açıklamada, hali hazırda Akdeniz’de faaliyetlerini sürdüren "Professor Albrecht Penck" adlı geminin isminin değiştirileceği belirtildi.

Sea-Eye Sözcüsü Gorden Isler, bu isim değişikliği ile Akdeniz’deki mülteciler hakkında yürütülen tartışmalarda, konunun özünün insanlar olduğuna dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Isler açıklamasında, "Konumuz her gün Akdeniz’de boğulan insanlar ve onların yakınlarının yaşadığı bitmek bilmeyen acı" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İspanya’nın Palma de Mallorca limanında yapılacak isim verme törenine Aylan Kurdi’nin babası Abdullah Kurdi’nin de katılacağı ve gemiye "Alan Kurdi" adının sembolik olarak Abdullah Kurdi tarafından verileceği belirtildi.

2015 yılının Eylül ayında kaçak yollardan Avrupa’ya gitmek isteyen Kobanili bir ailenin çocuğu olan üç yaşındaki Aylan Kurdi, Bodrum açıklarında boğulmuş ve cesedi kıyıya vurmuştu.

Aylan Kurdi’nin sahildeki cansız bedenini gösteren fotoğraf dünya genelinde büyük yankı uyandırmış ve sığınmacı sorununu çarpıcı bir biçimde uluslararası toplumun gündemine taşımıştı.
 

DAHA FAZLA HABER OKU