Abdurrahman Dilipak: Suriye bizim can damarımızdır

Akit yazarı, "Milli ordu mutlaka Haleb’e girmeli. 2 yıl sonra seçim var. Seçmenler yazılırken, Türkiye’deki göçmenler evlerine dönmeli" değerlendirmesinde bulundu

Fotoğraf: Tükenmez Haber

Dilipak: Suriye bizim can damarımızdır

Yazar Abdurrahman Dilipak, “Bu Suriyelileri ne yapalım?” başlıklı yazısında Türkiye ile sıcak çatışmaya giren ülkenin önemine dikkati çekti

“Bakın, Suriye bizim can damarımızdır” diye Dilipak,  “Orayı boş bırakırsanız, birileri yeniden PKK koridoru, Şii koridoru açmaya çalışacaktır. Bu zorunluluk bir yana, Suriye davası bizim için din davası, tarih davası, insanlık davasıdır" düşüncesini dile getirdi.

Dilipak, şunları kaydetti: 

Biz Suriye’de etkin güç olmaya başlayınca birileri Libya’yı, Doğu Akdeniz’i, Kıbrıs’ı kaşıyacaktır. Oralarda da bayram gösterince Ege’yi kaşıyacaklardır. İyi ya bizim tarihi sınırlarımıza geri dönmek için bize fırsat sunuyorlar. Korkaklar tarih yazamaz ve biz biliyoruz ki “La galibe illallah”! Biz Allah’ın ipine tutunduktan sonra, onun rızasına teslim olduktan sonra ne gam!

Bugün Haleb’teyiz, yarın nerede olacağız bakalım. Milli ordu mutlaka Haleb’e girmeli. 2 yıl sonra seçim var. Seçmenler yazılırken, Türkiye’deki göçmenler evlerine dönmeli. Türkiye, Haleb, İdlib’deki Suriyeliler zaten Suriye nüfusunun yaklaşık yarısı.. 

Mekke’den Medine’ye hicret edenlere nasıl davranmıştı Müslümanlar. “Bizim Suriye’de ne işimiz var”, “Onların burada ne işi var” diyenler tarihi cahilleridir. Vicdansızlardır, dinden haberleri yoktur.

Yazısında Kur’an-ı Kerim’den birçok ayete yer veren Abdurrahman Dilipak, Suriyelilere, Ensar şefkati gösteri gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU