Netanyahu: İsrail vatandaşları Suudi Arabistan semalarında

Geçtiğimiz ay İsrail vatandaşlarının kutsal toprakları ziyaret etmesini öngören yasa onaylanmıştı. Ancak Suudi Arabistan’dan yapılan açıklamada "İsraillileri ülkemizde istemiyoruz" ifadeleri kullanılmıştı

Binyamin Netanyahu / Fotoğraf: Reuters

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail vatandaşlarının bugün Suudi Arabistan semalarında olduğunu açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netanyahu, İsrail-Suudi Arabistan arasındaki uçuşların hız kazanması beklentisinde olduğunu duyurdu.

İsrail’in Arap ülkeleri için açtığı sanal elçilik olan "Arapça İsrail" adlı resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda Netanyahu’nun açıklamalarına yer verdi.

Buna göre Netanyahu, "Bugün İsrailliler Suudi Arabistan semalarında. İçişleri Bakanı İsrail vatandaşlarının hac ibadeti için Mekke’ye gitmesine izin verdi. Sanırım İsraillilerin hac için Suudi Arabistan’a doğrudan uçuşla seyahat edebilecekleri aşamaya hızla ulaşacağız" dedi.

 

İsrail yönetimi, geçtiğimiz ay aldığı bir kararla vatandaşlarının kutsal mekanları ziyaret etme veya ticaret amacıyla İsrail pasaportuyla Suudi Arabistan’a gitmesine izin vermişti.

Kararla birlikte İsraillilerin vize almaları halinde kendi ülkelerinin pasaportuyla Suudi Arabistan’ı ziyaret etmesine olanak sağlanmıştı.

Suudi bakan: İsraillileri istemiyoruz

İsrail’in vize kararından birkaç gün sonra konuyla ilgili açıklama yapan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, ülkesinin İsraillileri hoş karşılamadığını ve İsraillileri Suudi Arabistan’da istemediklerini belirtmişti.

Ferhan, Riyad’ın Tel Aviv ile ilişkisinin bulunmadığının altını çizmiş, "Politikamız sabit. İsrail ile ilişkimiz bulunmuyor. İsraillileri Suudi Arabistan’da istemiyoruz. Mevcut durumda İsrail pasaportu taşıyan hiç kimsenin Suudi Arabistan’ı ziyaret edebilmesi mümkün değil" şeklinde konuşmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU