Libya Limanlar Müdürlüğü: Bombalanan Trablus Limanı'nda Türk gemisi bulunmuyor

General Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu, Trablus'ta Türkiye'ye ait bir gemiyi vurduklarını iddia etmişti

Libya'da başkent Trablus'un kuzeyinde bulunan ve 17 Şubat Devrimi'nin 9'uncu yıl dönümü kutlamalarının yapıldığı Şehitler Meydanı'nın hemen bitişiğinde yer alan Trablus Limanı'na Halife Hafter'e bağlı milislerce saldırı düzenlendi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Libya Özel Temsilcisi Ghassan Salame de saldırıyı doğruladı ancak detay vermekten kaçındı. 

En az 10 roketin düştüğü belirtilen Trablus Limanı'nda saldırılar ile ilgili BM'nin tanıdığı Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti henüz bir açıklama yapmadı. 

Tobruk merkezli Libya Ulusal Ordusu'nun Facebook hesabından yapılan açıklamada ise Trablus limanında demirli bulunan, silah ve mühimmat taşıyan bir Türk gemisinin vurulduğunu iddia etti.
 

face.JPG
Görsel: Facebook 

 

Libya Limanlar Müdürlüğü ise roketlerle vurulan başkent Trablus'taki limanda herhangi bir Türk gemisinin olmadığını açıkladı.

Çavuşoğlu'nun açıklamasının ardından...

Saldırının Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Libya Ulusal Ordusu'nun ateşkesi ihlal ettiği ve Hafter'in durdurulması gerektiği  şeklindeki açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni destekleyen Türkiye Libya'da askeri danışmanlar ve eğitmenler konuşlandırıldığını açıklamıştı.

Konuyla ilgili Türk yetkililerden resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Hafter'e bağlı milislerin geçen hafta Trablus'un güney bölgelerine düzenlediği roketli saldırılarında 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Trablus'taki limana düzenlenen son saldırının ardından Reuters haber ajansına açıklama yapan iki liman yetkilisi, aralarında yakıt tankerlerinin de bulunduğu gemilerin tahliye edildiğini belirtti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU