Kadir Şeker’le cezaevinde görüşen CHP Konya İl Başkanı Bektaş: Halen olayın şokunda

Kadına karşı şiddeti engellemek isterken cinayete karışan Kadir Şeker’i cezaevinde ziyaret eden CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Halen olayın şokunda. En büyük hayalinin ağabeyi gibi ODTÜ’de okumak olduğunu söyledi” dedi

Sosyal medyada Kadir Şeker'in serbest bırakılması için kampanya başlatıldı / Fotoğraf: İHA

Bir kadına şiddet uyguladığı iddia edilen Özgür D.’ye engel olmaya çalışması üzerine çıkan kavgada Özgür D.’nin bıçakla ölümüne neden olan Kadir Şeker, kasten adam öldürmek suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Sosyal medyada Kadir Şeker’in meşru müdafaa hakkını kullandığı iddia edilerek serbest bırakılması için kampanya başlatılmıştı.

konya il başkanı.jpg
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş (solda), Avukat Tarkan Büyükoktar ile Kadir Şeker'i ziyaret etti / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Konya E Tipi Cezaevi’nde bulunan Kadir Şeker’i bugün sabah saatlerinde Avukat Hakları Derneği Başkanı Av.Tarkan Büyükoktar ile CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Independent Türkçe’ye konuşan Bektaş, yaklaşık 10 dakika görüştüğü Kadir Şeker’in halen olayın şokunda olduğunu söyledi. Bektaş, “Kesinlikle kasten yapmadığını, ne olduysa kavga sırasında olduğunu, olayın nasıl olduğunu bile hatırlamadığını söyledi" diye konuştu.

Kadir Şeker’in oldukça entellektüel bir genç olduğunu söyleyen Bektaş, “En büyük hayalinin ağabeyi gibi ODTÜ’de okumak olduğunu söyledi. Böyle bir hayali varken başına gelene inanamadığını anlattı. Zaten fen lisesi mezunu. Ben kendisinin meşru müdafaa uyguladığını düşünüyorum. Tabii ki son kararı mahkeme verecek” dedi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU