Pistten çıkan uçaktaki bagajlar sahiplerine teslim edilmeye başladı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda iniş yaptıktan sonra pistten çıkan uçağın yolcularına ait valizler, sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Olay yerinde enkaz kaldırma çalışmaları da devam ediyor. 67 yaralının ise hastanede tedavisi sürüyor

Kaza sonrası olay yerine dağılan bagajlar, ekipler tarafından toplanmıştı / Fotoğraf: AA

Pegasus Hava Yollarının İzmir-İstanbul seferini yapan ve 5 Şubat'ta Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkan uçağın enkazından toplanan valiz ve kişisel eşyalar, havalimanının terminal binasına getirildi.

Valiz ve kişisel eşyalar, havalimanı içindeki kayıp eşya ofisinden sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Kişisel eşya ve valizlerini almak isteyen yolcuların hava yolu şirketiyle bağlantı kurmaları istendi.

20200207_2_40721266_51902623.jpg
Fotoğraf: AA

 

Boeing ekibi inceleme yapacak

Uçağın enkazını kaldırma çalışmaları da sürüyor. Ekiplerin, olay yerindeki yolu düzeltme çalışmalarının ardından enkaz parçalanmaya başlanacak. Uçağın parçalarını kaldırılmak için kullanılacak vincin çamura batmasını engellemek amacıyla düzeltilen yola mıcır dökülecek.

20200207_2_40721266_51902624.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

ABD'den gelecek, aralarında Boeing teknik ekibinin de yer alacağı 11 kişilik heyetin yarın enkaz alanında incelemelerde bulunacağı öğrenildi. ABD heyetinin incelemelerini tamamlamasının ardından, uçak parçalara ayrılarak vinç yardımıyla kaza yerinden kaldırılacak. 

Enkaz kaldırma çalışmalarının, pazar gününe kadar sürmesi bekleniyor. Polis ve jandarma görevlilerinin de bulunduğu çalışma alanında, enkazda herhangi bir yangın çıkması riskine karşın bir itfaiye aracı da hazır bekletiliyor.

67 yaralının tedavisi sürüyor

Kazanın ardından hastanelere kaldırılan yaralıların ise tedavileri sürüyor. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçak kazasında yaralanan 180 kişiden 113'ünün taburcu edildiğini bildirdi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, saat 14.00 itibarıyla kazada yaralananlardan 113'ünün taburcu edildiği, 67 kişinin tedavisinin sürdüğü belirtildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Hastalarımızın 13'ü yoğun bakımda olmak üzere 67'sinin tedavisi yatarak devam etmektedir. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında yatan 2 hastamızın da durumu orta-ağır seviyededir.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU