Larkin milli takıma hazır, Türk vatandaşlığı işlemleri tamamlandı

Anadolu Efes'in ABD'li basketbolcusu Shane Larkin'in Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı işlemleri tamamlandı. Larkin’in milli takım formasını giymesinin önünde kalmadı

Fotoğraf: AA

Anadolu Efes'in ABD'li basketbolcusu Shane Larkin, Türk vatandaşlığına geçti. Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamada, 27 yaşındaki oyun kurucunun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alma konusunda yapmış olduğu başvurunun onaylandığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1992 doğumlu oyuncu 5901 sayılı Türk vatandaşlığı kanununun 12. maddesi A bendi uyarınca Cumhurbaşkanı'nın 06/02/2020 tarihli ve 2020/2088 sayılı kararı ile Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlığının yanı sıra Türk vatandaşlığını kazandı. Böylelikle Shane Larkin, A Erkek Milli Takımımızın formasını giyebilme hakkını elde etmiş oldu.

thumbs_b_c_e7ba05e50c1cf0c5c93cf8629543d858.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

Tüm enerji ve gücümü ortaya koyacağım

Larkin Türk milli takımında oynayacaktan mutlu olduğunu şu sözlerle açıklamıştı:

Türkiye Milli Takımına katılarak bu ülkeyi temsil etme fırsatına sahip olduğum için onur duyuyorum. Türk Bayrağı’nı göğsümde gururla taşıyacak olmak son derece heyecan verici. Size başarı veya zaferlerin garantisini veremem. Ama size tek bir şey için söz verebilirim. Bu ülke için terimin son damlasına kadar mücadele edip sahip olduğum tüm enerji ve gücümü ortaya koyacağım. Size söz veriyorum.

İlk sezonunda 2 kupa kaldırdı

1992 doğumlu Shane Larkin, 2013 NBA Draft organizasyonunda Atlanta Hawks tarafından 1. tur 18. sıradan seçilmişti. NBA’de Dallas Mavericks, New York Knicks, Brooklyn Nets takımlarının formasını giyen Larkin, 2016-17 sezonunda ise ilk yurt dışı deneyimini İspanya'nın Baskonia Vitoria Gasteiz takımında yaşadı. 2017-18 sezonunda ise NBA'e geri dönen ve Boston Celtics kadrosuna katılan başarılı oyuncu bir sezon sonra ise Anadolu Efes'e imza atmıştı.

Larkin, Anadolu Efes'teki bir Basketbol Süper Ligi şampiyonluğu, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası sevinci ve Euroleague ikinciliği yaşayan Larkin, Turkish Airlines Euroleague'de geçtiğimiz sezon Anadolu Efes forması ile 35 karşılaşmada 21:58 dakika ortalama süre almıştı. Larkin, maç başına 12,5 sayı, 2,2 ribaunt ve 3,1 asist ortalamaları ile mücadele etmişti. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde ise geçtiğimiz sezon 24 maça çıkan Larkin, maç başına 27:44 dakika süre alarak 15,1 sayı, 2,8 ribaunt ve 4,5 asist ortalamaları ile mücadele etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU