AK Parti: İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunulacak

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ, 26 Haziran 2009’da TCK'da bazı değişiklikler öngören değişikliği gündeme getirip “Bu kanun teklifini kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili" demişti. Başbuğ'un sözleri AK Parti'nin tepkisini çekti

Fotoğraf: AA

26. Genelkurmay Başkanı Emekli Org. İlker Başbuğ'un kamuoyun "Gece yarısı operasyonu" olarak bilinen tasarıyla ilgili tartışmalar sürüyor. 

Başbuğ, Haber Global'de Erdoğan Aktaş'ın Eşit Ağırlık programında 29 Ocak'ta FETÖ'nün siyasi ayağı ile ilgili soruya yanıt verirken 26 Haziran 2009'da TBMM'ye getirilen kanun teklifini veren siyasilerin araştırılması gerektiğini belirtmiş, "2008-2010 sürecinde Başbakan Erdoğan’a, ben ‘Bugün bizsek hedef yarın siz olacaksınız" diye konuşmuştu. 

Söz konusu teklifle Ergenekon, Balyoz, Kozmik Oda gibi kumpas davalarının yolunun açıldığını ve konuyla ilgili yasal düzenlemeler yapıldığını öne süren Başbuğ'un sözlerine dün (5 Şubat) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, AK Parti grup toplantısında "Türkiye’de milli iradeye, TBMM’ye sürekli tuzak kuran, sürekli bu yüce kurumu yıpratmaya çalışan bir zihniyet var" deyip AK Partili milletvekillerine Başbuğ’a dava açma çağrısında bulundu.

O çağrı ile ilgili AK Parti sözcüsü Ömer Çelik de bir açıklama yaptı. 

Çelik, Başbuğ'un açıklamalarının sıradan bir mesele olmadığını belirtip, "Yarın arkadaşlarımız suç duyurusunda bulunacak" dedi: 

Arkadaşlarımız çalışmalarını yapıp suç duyusunda bulunacak. Bu siyaseti aşağılayan açıklamalarını daha önce de görmüştük. Bu Genelkurmay Başkanlığı makamına da saygısızlıktır. Kendisiyle dava açılmasına ilişkin süreç için de FETÖ'yü sevindirir diyor. FETÖ ile mücadele altında eski vesayet biçimlerini güçlendirmek gibi bir yaklaşım olduğunu görüyoruz. FETÖ'yü sevindirecek asıl yaklaşım budur, Meclis'i hedef almaktır. Yüce Meclis'i haksız yere itham ederken bu saldırgan ifadeleri kullanmaktır. Bu zihniyetin temsilcileri, her türlü faaliyeti TSK'ya karşı yapılıyor gibi göstermektedir. Kişiler emekli olduktan sonra, demokratik anlayışla, akılla izah edilemeyecek birtakım fikirlerini ortaya savurup, ondan sonra da 'Genelkurmay Başkanlığı yaptım' diyerek bu makamın arkasına sığınamazlar. Suç duyurusu AK Parti'nin iradesi olarak ortaya çıkacak.

Başbuğ, resmi Twitter hesabından "Suçlamalara Karşı Gerekçeler" başlığı altında bir basın açıklaması yayınlamış, "Göreve başladığı ilk günde FETÖ tarafından hedef alınan ve görev süresi olan iki yıl boyunca FETÖ komploları ile mücadele eden, o günlerde “FETÖ tehdidi bugün bize, yarın size” diye siyasi iktidarı uyaran bir Genelkurmay Başkanının, bugün karşı karşıya bırakıldığı bu durum herkesten önce FETÖ’yü sevindirecektir. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da Türk Milletine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı duymuş olduğumuz saygı ve sorumluluklarımız çerçevesinde doğru bildiklerimizi söylemekten hiçbir şey bizi alıkoyamayacaktır" demişti.
 


İlker Başbuğ'un perşembe sabahı yayınladığı basın duyurusunun bir bölümünü Ömer Çelik'in basın toplantısının ardından bir kez daha paylaşması dikkat çekti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU