Koronavirüsü ilk o fark etti, ‘söylenti yayıyor’ diye ifadesi alındı: Doktor Li de enfekte oldu

Doktor Li, Koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından, Vuhan’da yoğun bakım ünitesinde oksijen maskesine bağlı halde tutuluyor

Fotoğraf: Weibo

Çin’de başlayıp dünyanın birçok ülkesine yayılan koronavirüs’ü 30 Aralık 2019 tarihinde tespit edip arkadaşlarına haber verince hakkında soruşturma açılan doktor Li Wenliang'in de enfekte olduğu bildirildi.

Geçen ay 'söylenti yayarak toplumsal düzeni bozma' suçlamasıyla ifadesi alınan Wenliang, Vuhan eyaletinde yoğun bakım ünitesinde tutuluyor.

Arkadaşlarına mesaj attı

Li, 30 Aralık 2019’da doktor arkadaşlarına mesaj atarak SARS benzeri bir virüsten bahsetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Li, Vuhan’da deniz canlılarının satıldığı bir pazarda yedi kişinin SARS benzeri bir hastalığa yakalandığını, çalıştığı hastanede karantinaya alındıklarını söyledi.

Çinli doktor, gördüğü testlere dair yorumunda, hastalarda bir Koronavirüs'ün bulunduğunu tespit etmiş, doktor arkadaşlarına dikkatli olmalarını ve çevrelerini uyarmalarını söylüyordu.

Soruşturma başlatılmıştı

Mesajı, Çin sosyal medyasında viral olan Li, Vuhan polisi tarafından 'söylenti yaymakla' suçlanarak hakkında soruşturma açıldı.

'İnternette söylenti yaymak’, ‘toplumsal düzeni bozmak’ gibi suçlamalar yöneltilen doktor, ifade verdikten sonra, ‘bir daha yasadışı faaliyette bulunmayacağına’ dair bir tutanağı da imzaladı. 

Hastanede geçen haftaya kadar görevini sürdürmekte olan doktor, 12 Ocak günü virüs kapmış bir hastayı tedavi etmesinin ardından öksürmeye başladı, daha sonra ateşi yükseldi.

Hastaneye kaldırılan doktor, Koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından, Vuhan’da yoğun bakım ünitesinde oksijen maskesine bağlı halde tutuluyor. 

 

Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU