Perinçek’ten 4 askerin şehit olduğu İdlib saldırısıyla ilgili açıklama: Provokasyonlara karşı dikkatli olmalıyız

Vatan Partisi lideri: . Astana sürecini baltalayacak her eylem Türkiyemizin ve Suriye'nin aleyhinedir

Fotoğraf: AA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İdlib’de Suriye ordusu tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına yönelik saldırıyla ilgili “provokasyon” uyarısı yaptı.

İdlib’de gerçekleşen saldırıda 4 askerin şehit olmuş, 1’i ağır olmak üzere 9 asker yaralanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Perinçek de sosyal medyadan şu mesajı paylaştı:

İdlib'de şehit olan kahramanlarımızın ailelerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve Milletimizin başı sağolsun. Provokasyonlara karşı dikkatli olmalıyız. Astana sürecini baltalayacak her eylem Türkiyemizin ve Suriye'nin aleyhinedir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saldırının ardından yaptığı ilk açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Türkiye daha önceki saldırılar gibi bu saldırıların cevabını da misliyle şu anda vermiş durumda, vermeye de devam ediyor. Gerek fırtına obüslerimizle gerekse F-16’larımızla şu anda oradaki belirlenen noktalara vuruşlar devam ediyor.

Rusya’nın Suriye’deki tarafları uzlaştırma merkezinden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye hükümet güçlerinin atışlarının hedefi olduğu sırada İdlib’deki eylemleri konusunda kendilerine bilgi vermediği belirtilmişti. Açıklamada  TSK uçaklarının Rusya ordusunun İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde kontrol ettiği hava sahasını da ihlal etmediği kaydedilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU