11 maddede AK Parti'nin seçim manifestosu

Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart Seçimleri Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu

1


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri Aday Tanıtım Toplantısı'nda partisinin seçim manifestosunu açıkladı.

Sloganın "Memleket İşi Gönül İşi" olarak belirlenen seçim kampanyasının manifestosunda belediyeciliğe yönelik hedefler yer aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük şehirlerdeki otopark sorununa, plansız şehirleşmeye dikkat çekti. "İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine geçit vermeyeceğiz" dedi. 

AK Parti'nin 11 maddelik seçim manifestosu

Manifestoya göre AK Partili belediyeler, "Şehir planları", "Alt yapı ve ulaşım", "Kentsel dönüşüm", "Benzersiz şehirler", "Akıllı şehirler", "Çevreye saygılı şehirler", "Sosyal belediyecilik", "Yatay şehirleşme", "Halkla birlikte yönetim", "Tasarruf ve şeffaflık" ve "Değer üreten Şehirler" ilkeleri çerçevesinde hizmet verecek. 

 1- Şehir Planları

Buna göre şehir planları uzun vadeli ve hakkaniyete uygun şekilde hazırlanacak. İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine kesinlikle izin verilmeyecek. 

2- Alt Yapı ve Ulaşım

Altyapı ve ulaşım sorunlarının tüm şehirlerde tamamen çözülmesi öngörülüyor. Toplu taşıma projelerinin hızlandırıp yaygınlaştırılması, otoparkların hem şehir planlarında ve hem de imar uygulamalarında asli öncelik haline getirilmesi de manifestoda bulunuyor. 

3- Kentsel Dönüşüm

Kentsel dönüşüm çalışmalarının bölgelerin özelliklerine ve vatandaşların ihtiyaçlarına göre yürütüleceği ifade ediliyor. Projeler, şehirleri hem deprem riskinden, hem de çarpık yapılaşmadan kurtarmaya dönük olarak geliştirilecek. Bina bazlı kentsel dönüşümden ziyade alan bazlı kentsel dönüşüm teşvik edilecek. Millet kıraathaneleri ise mahalle düzeyine kadar yaygınlaştırılacak. 

4- Benzersiz Şehirler

Bu ilkeyle şehirlerin kendi hikayelerine uygun şekilde geliştirileceği ilkesi yer alıyor. Buna göre, kendi hikayesi olan şehirlerin siluetini bozan, estetik değeri olmayan, kültür varlığına katkıda bulunmayan projelere izin verilmeyecek. Tarihi yapılar ve mekanlar şehrin günlük hayatının ayrılmaz
parçaları haline getirilecek. Taklitten ve tekrardan uzak, geçmişten feyz alan, bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarına cevap veren bir mimari hakim kılınacak. Ayrıca şehirlerin, kadınlardan çocuklara, gençlerden yaşlılara, engellilerden sporculara kadar herkese dokunacak mekanlarla donatılması sağlanacak. 

5- Akıllı Şehirler

Akıllı şehir uygulamalarıyla da teknolojinin tüm imkanları insanların ve şehirlerin emrine sunulacak.

6- Çevreye Saygılı Şehirler

Belediye hizmetlerinde tabiattaki canlı veya cansız tüm varlıklarla uyum gözetilecek. Bunun için halkın aileleriyle huzur içinde vakit geçirebileceği, dinlenebileceği, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılabileceği Millet Bahçeleri her şehirde yaygınlaştırılacak. Kitlesel tüketimden kaynaklanan atıkların çevreyi kirletmesine engel olunacak. Katı atıktan kanalizasyona, hava ve gürültü kirliliğine kadar, çevreye zarar veren tüm unsurların olumsuz etkilerini ortadan kaldırmaya yönelik yatırımlar her ilde yaygınlaştırılacak. Bu kapsamda "Sıfır Atık Projesi" her kurum ve evde hayata geçirilecek. 

7- Sosyal Belediyecilik

 Sosyal belediyecilik çalışmalarına önem verilerek doğrudan insana dokunan hizmetler ve projeler yaygınlaştırılacak. Özellikle aile kurumunu güçlendirecek çalışmalar öncelikli olacak. Aile Danışma ve Yaşam Merkezleri, Kadın ve Gençlik Merkezleri, Spor Merkezleri, Kültür ve Sanat Merkezleri, Engelli ve Yaşlı Merkezleri gibi hizmetleri en küçük yerleşim birimlerine kadar götürülmesine devam edilecek. 

8- Yatay Şehirleşme

Tabiatla bütünleşen, aile, mahalle ve komşuluk kültürünü ihya eden örnek yerleşim alanları kurulacak. Her şehirde pilot uygulamayla başlayıp, zaman içinde genişleterek yatay şehirleşme modeli Türkiye'nin her yerine yaygınlaştırılacak. Kentsel dönüşüm alanları ile yeni imara açılan bölgelerde de bu modele öncelik verilecek. 

9- Halkla Birlikte Yönetim

Şehirle ilgili tüm önemli kararlar orada yaşayanlarla birlikte alınacak. Belediyeden hizmet alan vatandaşlar için bir "Şehirli Hakları" bildirgesi hazırlanacak. Belediye sınırları içinde yaşayan herkesin katılımıyla toplanacak Şehir Meclislerinde önemli kararlar ortak akıl ile alınacak. 

10- Tasarruf ve Şeffaflık

 Belediyelerin kaynakları hem doğru hem de açık şekilde kullanılacak. Yatırımlar ve hizmetleri yaparken kullanılan kaynağın gerekliliği, verimliliği, önceliği, kalitesi titiz bir şekilde değerlendirecek.

11- Değer Üreten Şehirler

 Değer üreten şehirler ile kültür ve ekonomi başta olmak üzere her alanda hayat kalitesini yükseltecek yaklaşımlar geliştirilecek.
 


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'ndaki konuşmasından satır başları şu şekilde:

Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Cumhur ittifakının tanımı budur. Pazara kadar değil inşallah mezara kadar.  

Bu seçimlerde illerine, ilçelerine, beldelerine, hizmet etmek üzere belediye başkanlığına aday olan AK Partili ve cumhur ittifakı mensubu arkadaşlarımızın her birine başarılar diliyorum.

Önümüzdeki seçimlerde milletimizin tercihini yine hizmet siyasetinden yana kullanarak AK Parti’yi sandıktan açık ara birinci parti olarak çıkaracağınıza inanıyorum.

Tevazu, samimiyet ve gayretle, 'memleket işi gönül işi' diyerek, gönül belediyeciliği sözüyle milletimizin huzuruna çıkıyoruz.

Halkımıza, yeni bir heyecanla, yeni bir vizyonla, kimi tecrübeli kimi yeni ama birikimli ve vizyoner isimlerle şehirlerimizi daha ileriye
taşımanın sözünü veriyoruz.

Ülkemizin diğer vizyoner projeleri gibi şehirlerimiz için de kısa, orta ve uzun vadeli strateji belgeleri hazırlayacağız.

Kısa vadeli hedefleri her yıl, orta vadeli hedefleri belediye başkanlarımızın dönemlerinin bitiminde, uzun vadeli hedefleri de ülkemizin 2023, 2053, 2071 vizyonlarıyla bağlantılı şekilde değerlendireceğiz. Bu süreçleri tüm belediyelerde takip etmek için Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bir izleme-değerlendirme sistemi kuracağız.

Merkezi yönetim birimlerimizin 81 ilimizdeki yatırımlarının takibiyle ilgili bir sistemi zaten kurmuştuk. Tecrübe ve bilgi paylaşımından tasarruf ve şeffaflığa kadar pek çok faydasını göreceğimize inandığım bu sisteme, belediyelerimizi de entegre edeceğiz. Ayrıca AK Partili belediyelerimizin daha yakından takibi için, benzer bir sistemi Genel Merkezimizde faaliyete geçireceğiz.

Belediyelerimizde hakka, adalete, maşeri vicdana, hukuka aykırı davranan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.

Darbe çığırtkanlığı yapan, asmayı, kesmeyi, zehirlemeyi, sürmeyi hesap eden antidemokratik siyaset anlayışı dönemi, 31 Mart'ta kapanacak.

Türkiye'nin, tehdit siyasetine değil hizmet siyasetine ihtiyacı vardır. Seçim kampanyamızı bu şekilde yürüteceğiz.

Ülkemizin bekasının ve milletimizin geleceğinin güvencesi olarak gördüğümüz cumhur ittifakına bağlılığımızdan taviz vermeyeceğiz.

 

DAHA FAZLA HABER OKU