“Erdoğan için enkaz altındaki kadın bir saat bekletildi” diyen Serdar Akinan’a suç duyurusu

Elazığ depremi sırasında yıkılan bir binadaki kurtarma işleminin Cumhurbaşknı Erdoğan’ın gelişiyle aynı ana getirildiğini savunan Gazeteci Serdar Akinan hakkında Valilik, suç duyurusunda bulunacak

Fotoğraf: Murat Bay/ Sendika.org

Elazığ’da cuma meydana gelen depremin üzerinden 48 saat geçmesine rağmen kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Çalışmalarla ilgili olarak sosyal medyada en fazla konuşulan konulardan biri de bir depremzeden enkazdan çıkarılmasının bölgede incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişine denk getiriliği iddiası oldu. 

KRT’de konuşan Gazeteci Serdar Akinan, bir kadının Erdoğan'ın gelişine denk getirilmesi için bir saat enkazdan çıkarılmadığını savundu. 

Akinan, kurtarma ekiplerinin öncelikle battaniyeden bir bariyer çektiklerini, bunun normal olduğunu söyledi ve devam etti: 

Cenaze torbaları hazırlandığına göre ekip, içeride kaç cenaze olduğunu biliyor. Oradaki ekip diyor ki “Bekletin”. Ambulanslar bekliyor kapıları açık, buradaki ekip bekliyor. İçerideki yetkili, kim olduğunu bilmem mümkün değil, heyetin gelişini kontrol ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı önümden geçti, o enkazın önüne geldi, o battaniye indi ve yaralı kadını çıkarmaya başladılar. Eğer o kadını, fotoğraf vermek için indiriyorsanız, gerçekten inanılmaz. 

 

Akinan’ın bu açıklamalarının ardından bir basın duyurusu yayımlayan Elazığ Valiliği, suç duyurusunda bulunduklarını ifade etii. 

Enkazda kalan insanları kurtarmak için canları pahasına çalışan kurtarma ekiplerinin morallerini bozmak için yaptığı insanlık dışı yalan haberi sebebiyle, Elazığ Valiliğimizce Serdar Akinan hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Kamuoyuna duyurulur.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU