Depremin yaşandığı Elazığ'a giden Erdoğan: TOKİ adımlarını atacak, fırsatçılara izin vermeyelim

Cumhurbaşkanı'nın DEİK toplantısında konuşması bekleniyordu ancak deprem dolayısıyla Erdoğan'ın programı iptal edildi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da depremin ardından bölgeye gitti.

İstanbul'daki DEİK 33. Olağan Genel Kurulu programını iptal eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depreme ilişkin incelemelerde bulunmak üzere saat 15.30 sularında Elazığ'a vardı.

Bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyip yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı, Civelek ailesinden depremde hayatını kaybeden anne ve oğulun cenazesine katıldı.

20200125_2_40504831_51514114.jpg

 Yıkılan binalarda incelemek için şehre gelen Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş, cenaze namazını kıldırdı. (Fotoğraf: AA)​​

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan: İmtihandayız

Erbaş’ın “Cumhurbaşkanımızın duygularını almak üzere kendisini mikrofonu arz ediyorum” ifadesinin ardından Erdoğan şunları söyledi:

Az önce gerek Ayşegül hanım karşdeimiz ve onun sevgili yavrusu Muhammed Salih’in cenaze namazlarını birlikte kılmış bulunuyoruz. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Bizim için bir imtihan… Bu noktada Müslüman olmanın, teslimiyetin en güzel örneklerini verdik. Biz Bingöl, Van, Düzce, Sakarya, Bolu depremlerini yaşadık… Ama bu millet bütün depremlerde sabırla bunları aşmasını bildi. Şimdi yine bir imtihandayız.

Cumhurbaşkanı, yıkılan binalar için TOKİ’nin adım atacağını belirtti.

"Dedikodulara kulak asmayın"

Erdoğan sözlerinem "Kimsenin olumsuz propagandalarına kulak asmayın ve bilin ki bizler sizlerin hizmetkarıyız. Dedikodulara kulak asmayın, kimsenin olumsuz, menfi propagandalarına kulak asmayın ve bilin ki bizler sizlerin hizmetkarıyız” diyerek son verdi.

“22 ex var”

Erdoğan, daha sonra depremin en şiddetli hissedildiği Mustafa Paşa Mahallesi’nde bir açıklama daha yaptı. Cumhurbaşkanı şunları söyledi:

Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Gerek İçişleri gerek Sağlık gerekse Çevre Bakanım İstanbul’dan buraya hareket ettiler. Hep birlikte buradayız. Bütün mesele bu çalışmaları yürüten AFAD, UMKE ve Kızılay’ımız... Yapılan bu çalışmalarla şu ana kadar çok sayıda hamdolsun insanımızı enkaz altından çıkardık. Ancak tabii ki kaderi ilahi 22 maalesef ex dediğimiz ölümüz var. Mekanları cennet olsun. Yoğun bakımda olan hasta sayımız çok az. Onlarla ilgili çalışmalarımız da hastanelerimizde yapılıyor. Kendilerine şifalar diliyorum.

Erdoğan şöyle devam etti:

Bu tür zamanlarda bazıları fırsat kollamaya kalkar. Bu fırsatlara asla bizler kapı aralamayalım… Yok para toplamaydı, şuydu buydu… Devletimizin bu noktada ihtiyacı yok. Birileri yardım yapacaksa kurumu bellidir. AFAD ile Kızılay ile bunlar yapılır.

CHP’li heyet incelemelerde bulundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bazı partililer, Elazığ'da deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. İmamoğlu'na eşi Dilek İmamoğlu da eşlik etti.

aa
Fotoğraf: AA


CHP heyeti, merkez Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan Dilek Sitesi'nde sürdürülen çalışmaları bir süre izledi.

Burada yetkililerden bilgi alan heyet, daha sonra alandan ayrıldı. 

Şentop’da gitti

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gitti.

Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Elazığ'da yaşanan deprem nedeniyle il merkezinde incelemeler ve ziyaretlerde bulunacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU