Örümcek-Adam, Avengers: Endgame’in ödülünü domates yiyerek kutladı

Tom Holland ve Russo Kardeşler, Rotten Tomatoes’un prestijli Golden Tomato ödülüne Avengers: Endgame’i layık görmesi üzerine Instagram'da video paylaştı

Avengers: Endgame yıldızı Tom Holland ve yönetmenler Russo Kardeşler, gişe rekortmeni filmin Golden Tomato (Altın Domates) ödülünü domates yiyerek kutladı.

Avengers: Endgame, (Black Panther’in bir çizgi roman uyarlamasının nadiren görebileceği adaylığı elde etmesinden bir yıl sonra) En İyi Film Oscarı’na aday gösterilmemiş olabilir ama yine de uluslararası gişedeki 2,79 milyar dolar (yaklaşık 16,5 milyar TL) hasılatıyla son gülen Endgame oldu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tomayto, Tomahto. Thanks for the #GoldenTomato @rottentomatoes... #AvengersEndgame for #WideRelease #ComicBookMovie #linkinbio

The Russo Brothers (@therussobrothers)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

James Cameron, Endgame’in gişe rekorunun, önceki rekortmen Avatar’ın yeniden vizyona girmesiyle düşeceğini söylese de şimdilik Avengers serisinin doruğundaki film tüm zamanların en büyüğü unvanını koruyor.

Devasa gişe hasılatının yanı sıra Endgame eleştiri cephesinde de rüştünü ispat etti ve şu an Rotten Tomatoes’da yüzde 94 puanda. 2019’da gösterime giren süper kahraman filminin sıkı Marvel hayranlarını, genel izleyiciyi ve film eleştirmenlerini hoşnut etmekte müthiş bir iş çıkardığını söylemeye gerek yok.

Doğrusu, filmden hoşnut olmayan tek kişi muhtemelen, Marvel filmlerinden hoşlanmadığını kamuya açık şekilde beyan eden Martin Scorsese (muhtemelen daha önce herhangi birini görmemiş olmasına rağmen).

Scorsese’yi etkilememiş ve En İyi Film Oscar adaylığı alamamış olsa da Endgame şu sıralar prestijli bir ödül almayı başardı; Rotten Tomatoes’un Ülke Çapında Gösterime Giren En İyi Film Golden Tomato Ödülünü... Örümcek-Adam’ı canlandıran Tom Holland zaferi kutlamak için Endgame yönetmenleri Russo Kardeşler’le bir araya gelerek domates yedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Endgame bu daldaki ödülü sıkı bir rekabete karşın kazandı. Sitenin Golden Tomato 2019 sayfasına göre bu dalda yüksek puan alan diğer filmler arasında Biz (Us), Oyuncak Hikayesi 4 (Toy Story 4), Bıçaklar Çekildi (Knives Out), Booksmart, Elveda (The Farewell), Örümcek-Adam: Evden Uzakta (Spider-Man: Far From Home), Bir Zamanlar... Hollywood’da (Once Upon A Time In Hollywood), Shazam! 6 Güç (Shazam!) ve Küçük Kadınlar (Little Women) yer aldı.

Doğrusu, Scorsese gibilerin süper kahraman filmlerinin finansal hakimiyetinin sektörü yaraladığına dair çağrılarına karşın, ülke çapında gösterilmiş ve yüksek performans göstermiş bu filmlerin farklılıkları, stüdyoların işleri arasında epey çeşitlilik olduğunu gösteriyor. Umarız 2019 sektöre seri filmlerin dışındaki filmlere de izleyici talebi olduğunu göstermiştir.

Fakat tabii ki çıplak gerçeklik Avengers: Endgame ve diğer başat çizgi roman filmlerinin hem gişeye hem de genel popüler kültür alanına hükmettiği. Rotten Tomatoes seçimlerinin de gösterdiği gibi eleştirmenler de belli bir sanatsal çizgi ve etki gücü gösteren çizgi roman filmlerinin arkasında duruyor.

Seyirciler, herkesin izlediği ve hakkında konuştuğu büyük çizgi roman filmlerinin yanı sıra belli bir seçenek çeşitliliğini tercih ettiklerini net şekilde gösterirken gelecek yıllarda pazarın ne şekilde gelişeceğini görmek ilginç olacak.

Screen Rant

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU