Amedspor Başkanı’ndan çağrı ve tepki: Akrep ateşten çıkamadığı zaman intihar eder

Kılavuz, Amedspor maçlarında rakiplerinin ‘milli maç motivasyonu’ ile sahaya çıktığını söyledi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Amedspor Başkanı Metin Kılavuz, kulübün yalnızlaştırıldığını ifade ederek “Maddi anlamda terbiye edilmek isteniliyor. Biz bu konunun tartışılarak açığa çıkarılmasını talep ediyoruz. Bu süreçte her anlamda kendimizi yalnız hissettik. Bugün Amedspor’un sorunu, bir takımın sportif başarı ya da başarısızlığının ötesine geçmiştir” dedi.

Yaşananları “Ciddi bir kuşatma altındayız” sözleriyle değerlendiren Kılavuz, “Tüm duyarlı çevreleri bir kez daha bu zorlu süreçte Amedspor etrafında en üst düzeyde maddi ve manevi olarak kenetlenmeye davet ediyoruz. Yönetimin yapabilecekleri sınırlıdır. Bunu yüksek sesle söylüyoruz. Lütfen Amedspor’a sahip çıkın. Başka bir Amedspor yok çünkü. Akrebin etrafında ateşi sararsınız ve beklersiniz, akrep o ateşten çıkamadığı zaman intihar eder. Bize dayatılan budur” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Lezgin Akdeniz’e konuşan Kılavuz, finansal sorunların takımın olumlu ya da olumsuz gidişatında önemli bir yer edindiğini vurgulayarak, yerel yönetimin yanı sıra 2 milyon nüfuslu kentte yeterli desteği alamadıklarını dile getirdi.

“Sportif faaliyetlerin sürdürülebilmesinde yerel yönetimlerin katkısı çok önemlidir” diyen Kılavuz, kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden hiçbir destek alamadıklarını söyledi ve ekledi:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bütçesinin, binde yedisini Amedspor’a katkı olarak bekliyoruz. Ki  bu yasal ve bir mevzuatta da var. Ancak en ufak bir katkı yapılmadı. Göz önünde tutulması gereken diğer bir husus ise; benzer durumda olan tüm kulüpler yerel yönetimler ve mülki amirliklerden her türlü katkıyı alabilirken, Amedspor’un bu desteklerden yoksun olmasıdır. Bilindiği üzere ülkemizde SMS kampanyası düzenleyen kulüplere izin verilirken, izin alamayan tek kulüp Amedspor’dur.

Amedspor’a uygulanan deplasman yasağının dünyada benzerinin olmadığına dikkati çekerek, “Amedspor taraftarı hangi deplasmanda güvenliği sarstı?” diye soran Kılavuz, daha önce yargıya taşınarak kulübün lehine sonuçlanan mahkeme kararlarının da olduğunu hatırlattı:

İçişleri Bakanlığı’na bağlı güvenlik kurullarınca bu yasaklama devam ettirilmektedir. Burada sayısını belirtmekte zorlanacak kadar çok sayıda baskılar ile karşı karşıyayız.

“Rakiplerimiz milli maç motivasyonu ile çıkıyor”

Amedspor’un isminden dolayı sürekli bir haksızlığa maruz kaldığını söyleyen Kılavuz, rekabetin FairPlay ruhuyla gerçekleşmesi yönündeki anlayış değerli olduğu ifade ederek, şunları söyledi:

Amedspor maçlarında hemen hemen tüm rakiplerimiz milli maç motivasyonu ile çıkıyor. Adeta final maçı duygusu ile oynuyorlar. Belirttiğim üzere bu şekilde gittiğimiz deplasmandaki her şehir ve taraftar, bu motivasyonla Amedspor karşısına çıkıyor. Yani biz her maça rakip takımın final maç duygusu ile karşılaşıyoruz. Biz gol attıkça onlar asker selamı veriyor.

Kılavuz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da seslenerek “Kulübümüzü kriminalize eden ve yalnızlaştırmaya yönelik bulduğumuz beyanlarını, Amedspor üzerinde gelişecek olumsuzlarda sorumlu ve sorunlu buluyoruz” dedi.

Destek çağrısı

Kulüplerinin yalnızlaştırılarak hizaya çekilmek istendiğini belirten Kılavuz, takıma destek çağrısında bulundu:

Bugün Amedspor’un sorunu, bir takımın sportif başarı ya da başarısızlığının ötesine geçmiştir. Bugün Amedspor’un yaşadığı hayati sorun, kendini yarına var etme sorunudur. Ciddi bir kuşatma altındayız. Tüm duyarlı çevreleri bir kez daha bu zorlu süreçte Amedspor etrafında en üst düzeyde maddi ve manevi olarak kenetlenmeye davet ediyoruz. Yönetimin yapabilecekleri sınırlıdır. Bunu yüksek sesle söylüyoruz. Lütfen Amedspor’a sahip çıkın. Başka bir Amedspor yok çünkü. Akrebin etrafında ateşi sararsınız ve beklersiniz, akrep o ateşten çıkamadığı zaman intihar eder. Bize dayatılan budur.

 

Mezopotamya Ajansı

DAHA FAZLA HABER OKU