Kırklareli’nde planörden 6 çanta dolusu uyuşturucu attılar

Kırklareli'nde, planörden ağaçlık alana atılan 6 çantadan uyuşturucu çıktı. Bulgaristan’dan geldiği ileri sürülen planör hakkında soruşturma başlatan jandarma, uyuşturucunun Türkiye’deki alıcısını da araştırıyor

Kırklareli’nin Dolhan köyünde bir çiftçi Koru mevkisinde havadan çantalar atıldığını gördü. İhbar üzerine köye gelen jandarma ekipleri bölgede 6 adet çanta buldu. Çantalarda, genetiği değiştirilmiş esrar olduğu değerlendirilen madde ele geçirildi.

Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından çantalar İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

20200121_2_40437861_51396996.jpg
Fotoğraf: AA

 

Çiftçinin, cumhuriyet savcısına verdiği ifadede, planörden çantaların atıldığını görerek bölgeye geldiğini, burada çantaları toplamaya çalışan kişinin kendisini fark etmesi üzerine otomobille uzaklaştığını söylediği öğrenildi.

Olayın ardından jandarma ekipleri, Dolhan Köyü'ndeki Koru mevkisindeki denetimlerini arttırdı.

Köy Muhtarı Cengiz Yılmaz, vatandaşların planörden valizlerin atıldığını görmesi üzerine olayın ortaya çıktığını söyledi.

Olay yerindeki şüpheli bir otomobilin köylüyü görünce kaçtığını öne süren Yılmaz, bölgenin Bulgaristan'a çok yakın olduğunu, planörün Bulgaristan'dan da geldiğini düşündüklerini aktardı.

Yılmaz, "Dün akşam savcılık ve jandarma geldi olay yerinde bavulların ne kadar olduğunu ölçtüler, daha sonra alıp götürdüler. Bizde çok şaşırdık, her zaman olan bir olay değil. Jandarma köye gelip gidiyor, araştırma yapıyor. Çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU