Selvi: Bahçeli’nin dilinin altında bir bakla var

Hürriyet yazarı: . Ne Kılıçdaroğlu gibi AK Parti’yi ne de Erdoğan gibi CHP’yi kast ediyor...

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi, FETÖ’nün siyasi ayağına yönelik tartışmaları yazdı. Selvi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamasını hatırlatarak “Dilinin altında bir bakla var ama ne?” diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi’nin bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün siyasi ayağıyla ilgili olarak CHP’ye çağrıda bulundu. “AK Parti’de, MHP’de bu tür adamlar var mı? Hadi ispatla” dedi. Ama sadece onu söylemedi, “Eğer ispatlayamıyorsan demek ki bunlar sende” diyerek topu CHP’ye attı.

FETÖ’nün siyasi ayağı denilince, AK Partililer bir çırpıda Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Fatih Gürsul’un FETÖ üyeliğinden hapis cezasına çarptırılmasını, Amerika’ya kaçan CHP milletvekili Aykan Erdemir’i ve FETÖ iddiasıyla tutuklanan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’u sayıyorlar.

CHP, FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasını isterken herhalde keseri kendi ayağına vurmayı amaçlamadı. Onların kastı, FETÖ’nün siyasi ayağını gündemde tutan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi sıkıştırmak. Bir adım ilerisinde ise MHP ile AK Parti’nin arasını açıp ‘cumhur ittifakı’nı çatlatmak. Bahçeli, CHP’nin teklifinin peşine takılmayacaklarını söylemekle bu hamleyi boşa çıkardı. Ama tartışmayı ileri bir noktaya taşıdı. Yurtta sulh konseyinin sivil ayağını gündeme taşıdı. Bahçeli’nin neyi kast ettiğini bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var. Ne Kılıçdaroğlu gibi AK Parti’yi ne de Erdoğan gibi CHP’yi kast ediyor. Bahçeli’nin dilinin altında bir bakla var ama ne?

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU