Hayvanat bahçesinde açlıktan ölmek üzere olan aslanlar görüntülendi

Sudan'ın en büyük hayvanat bahçesinde, ekonomik nedenlerden dolayı bakımı yapılamayan aslanlar yaşam mücadelesi veriyor

Aslanların görüntüsü paylaşıldıktan sonra birçok Sudanlı hayvanat bahçesine akın ederek aslanları tedavi etti / Fotoğraf: Twitter

Sudan’ın başkenti Hartum’daki bir hayvanat bahçesinde açlıktan zayıf düşen aslanların görüntüsü ülkede gündem oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kuraşi Hayvanat Bahçesini ziyaret eden Osman Salih adlı kullanıcı, bir kafeste açlıktan ölmek üzere olan aslanların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Paylaşılan fotoğraflarda, yeterli beslenemeyen aslanların açlıktan zayıf düştüğü görüldü.

Aslanların videosunu da paylaşan Salih, bu aslanlardan birinin açlıktan öldüğünü öne sürdü.

Yaşam mücadelesi veren aslanların görüntüsü sosyal medyada tepki çekince, Kuraşi Hayvanat Bahçesi müdürü konuyla ilgili açıklama yaptı.

 

Müdür, açıklamasında konuyu son 3 ay içerisinde defalarca Yaban Hayatı Koruma Müdürlüğü’ne ilettiğini, ancak bir yanıt gelmediğini savundu. İlgili birime gönderdiği mesajda, hayvanat bahçesinde bulunan etoburların başka bir yere taşınması için talepte bulunduğunu kaydetti.

 

Ekonomik zorluklar

Siyasi anlaşmazlıklar ve çatışmaların son yıllarda yoğunlaştığı Sudan’da, zaten maliyeti yüksek olan aslan bakımı daha zor hale gelmiş durumda.

Aslanların bakımı, temizliği ve beslenmesi için sorumluluğun Yaban Hayatı Koruma Müdürlüğünde olduğunu savunan hayvanat bahçesi müdürü, konuyla ilgili yanıt gelmediği için aslanların durumunun daha kötüye gittiğini aktardı.

aslan3.jpeg
Fotoğraf: Twitter

 

Sudanlılar seferber oldu

Açlıktan ölmek üzere olan aslanların görüntüsünün yayılmasından sonra birçok sosyal medya kullanıcısı, Kuraşi Hayvanat Bahçesi’ne giderek aslanları beslemek için kampanya başlattı. Kullanıcılar, veterinerlere çağrıda bulunarak gönüllü bakım talep etti.

Bu çağrının ardından hayvanat bahçesine akın eden gönüllüler, aslanları besledi ve tedavisini gerçekleştirdi.

 

Beşir Erdoğan’a hediye etmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2017 Aralık ayında Sudan’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, devrik lider Ömer el-Beşir tarafından kendisine 4 aslan yavrusu hediye edilmişti.

erdoğan aslna.jpg
Fotoğraf: AA

 

Türkiye’ye getirilen aslanlar, halen Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde bulunuyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU