"Binali Yıldırım istifa edecek"

Hürriyet Gazetesi Yazarı Selvi, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın bugün görevinden istifa edeceğini yazdı

Binali Yıldırım 12 Temmuz 2018'de TBMM Başkanı seçildi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi'nin bugünkü yazısında ilgili bölüm şöyle:

Binali Yıldırım’ın yakın çevresine “Kesin istifa ediyorum. Ama her şeyin bir prosedürü var” dediği söyleniyor. Binali Yıldırım’ın 24 saat içinde istifa kararını açıklayacağı söyleniyor. Yıldırım’ın bugün İstanbul’da istifasını açıkladıktan sonra çarşamba günü Ankara’ya döndüğünde istifa dilekçesini işleme koyacağı ifade ediliyor. Binali Yıldırım koltuktan güç alan değil, koltuğa güç veren isimlerden birisi. Böylece tereddütleri giderip İstanbul seçimlerine daha güçlü bir şekilde asılacak. Yıldırım’ın istifasıyla birlikte, Anayasa’nın 94. maddesine göre beş gün içerisinde adaylar belirlenecek, ardından da seçim sürecine geçilecek. Bu hafta Binali Yıldırım’ı uğurlayıp haftaya yeni Meclis Başkanımızı seçeceğiz.

Yıldırım'ın yakın çevresine "Tartışmalardan gına geldi, istifa edeceğim" dediği daha önce basına yansımıştı.

Hukukçular ve muhalefet, Anayasanın “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, Başkanvekilleri, üyesi bulundukları siyasî partinin veya parti grubunun Meclis içinde veya dışındaki faaliyetlerine; görevlerinin gereği olan haller dışında, Meclis tartışmalarına katılamazlar; Başkan ve oturumu yöneten Başkanvekili oy kullanamazlar” şeklindeki maddesini hatırlatarak, Yıldırım'a istifa çağrısı yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Yıldırım’ın adaylığı daha açıklanmadan, meclis başkanının istifa etmesine gerek olmadığını söylemişti.

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU