Avustralya’da koalanın yağmur sevinci

Avustralya'da eylül ayında rekor düzeydeki sıcak hava ve kuraklık yüzünden çıkan yangınlar hala kontrol altına alınamadı

Avustralya'da aylardır devam eden orman yangınları ülke genelinde yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Çok sayıda kanguru ve koalanın yanarak öldüğü olay devam ederken yağan yağmur bölge halkını ve hayvanlara umut oldu.Aylardır söndürülemeyen yangınlar nedeniyle toplam nüfusun yarısı olan 25 bin koalanın telef olduğu belirtiliyor.0

koala reuters

Yıkımın en şiddetli yaşandığı New South Wales eyaletinde yolun ortasındaki su birikintisinden susuzluğunu gidermeye çalışan koala, bölgedeki canlıların halini özetledi.

(Fotoğraf: Reuters)

Orman yangınlarının devam ettiği komşu eyaletler Yeni Güney Galler ve Victoria’da birçok bölgenin elektriksiz kaldığı ve binlerce kişinin tahliye edildiği belirtildi.

Avustralya genelinde yangınlar nedeniyle şimdiye kadar 10 milyon hektara yakın alan zarar gördü, 2 bini aşkın ev kül oldu, yarım milyar civarında hayvan da öldü.

Bazı bölgelerinde 'felaket durumu' ilan edilen ülkede eylül ayından beri devam eden yangınlar nedeniyle en az 27 kişi hayatını kaybetti. Yangınların maliyetinin 450 milyon euro kadar olduğu belirtliyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU