Rahşan Ecevit, yarın Bülent Ecevit'in yanına defnedilecek

Ecevit Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, 97 yaşında hayatını kaybeden Rahşan Ecevit'in devlet mezarlığına defnedileceğini açıkladı

Fotoğraf: Depo Photos

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi ve Demokratik Sol Parti'nin (DSP) kurucusu Rahşan Ecevit’in cenaze töreni belli oldu.

Rahşan Ecevit, yarın devlet mezarlığında Bülent Ecevit’in yanına defnedilecek.

Konuyla ilgili açıklamayı Ecevit Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı yaptı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halıcı, Cumhurbaşkanı'nın kendisini aradığını, Rahşan Ecevit'in vasiyetine uygun şekilde Bülent Ecevit'in yanına defnedileceğini duyurdu. 

Halıcı, taziyelerin kabul edildiği vakıf binasında düzenlediği basın toplantısında, Rahşan Ecevit'in eşi eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in yanına defnedilmesinin, hem vakfın hem de tüm Ecevit'i sevenlerinin isteği olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki talebini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiğini belirten Halıcı, "Olumlu bir bilgi Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Cumhurbaşkanımız biraz önce aradı ve Rahşan Ecevit için taziyelerini iletti. TBMM Grup Başkanvekillerinin bugün

Meclis’te bir araya gelerek bu konuda bir temenni kararı alacaklarını ve Devlet Mezarlığı'na Rahşan Ecevit'in gömülmesi için herhangi bir sorun kalmadığını bize iletti" diye konuştu. 

Bu gelişmenin bütün Ecevit sevenleri çok mutlu ettiğini vurgulayan Halıcı, "Müteşekkiriz. Bütün Ecevit dostlarının, Ecevit'i seven herkesin tekrar başı sağ olsun diyoruz" ifadesini kullandı.

Halıcı, cenaze töreninin büyük ihtimalle yarın yapılacağını, programa ilişkin detayların gün içinde açıklanacağını kaydetti. 

Öte yandan vakfa gelen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile Rahşan Ecevit'i sevenler, Emrehan Halıcı'ya taziye dileklerini iletti.  

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de Halıcı'yı arayarak başsağlığı dileğini ilettiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ı da arayarak Rahşan Ecevit'in vefatı nedeniyle taziyelerini iletti. 

Rahşan Ecevit, dün akşam 21.20'de bir süredir tedavi gördüğü GATA'da böbrek ve akciğer yetmezliğinden hayatını kaybetti. 

Ecevit; ressam, yazar ve siyasetçi kimliğinin yanı sıra Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisi'nin kurucusu ve ilk başkanıydı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU