Erdoğan: Bazı kafalar hala 20 yıl, hatta 70 yıl öncesinde kalmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi ülkesine, kendi toplumuna, kendi insanlarının değlerlerine, kültürüne, sembollerine düşmanlığı adeta hayat biçimi hale getirmişleri ne yaparsanız yapın, ne söylerseniz söyleyin değiştiremiyorsunuz" şeklinde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "100 Bin Sosyal Konut Projesi"ne 1 milyon 92 bin 741 kişinin başvurduğunu açıkladı.

Erdoğan, "Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi" programında konuştu.

"Dünya değişmiş, bölgemiz değişmiş, Türkiye değişmiş, şehirler değişmiş, demokratik ve ekonomik standartlarımız değişmiş, yönetim sistemimiz değişmiş ama bazı kafalar hala 20 yıl öncesinde, hatta 70 yıl öncesinde kalmış" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Maalesef sayıları az da olsa böyle bir kesimin var olduğu gerçeğiyle karşı karşıyayız. Ön yargıları parçalamanın atomu parçalamaktan zor olduğu söylenir. Kendi ülkesine, kendi toplumuna, kendi insanlarının değlerlerine, kültürüne, sembollerine düşmanlığı adeta hayat biçimi hale getirmişleri ne yaparsanız yapın, ne söylerseniz söyleyin değiştiremiyorsunuz"

Türkiye'nin akıllı şehirler konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını ifade eden Erdoğan, "Günün 24 saati sokaklarında huzurun kol gezmediği bir şehir akıllı olsa ne olur olmasa ne olur. Şahsiyeti olmayan, dört bir yanında ilim sanat ocakları tütmeyen bir şehrin aklı da olmaz" şeklinde konuştu.

"Kapı komşusunun halini bilmeyen, mahallesinden bihaber insanlarla dolu bir şehir ruhunu kaybetmiş demektir" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Akıllı şehir uygulamalarında sadece kendi ihtiyaçlarımızı karşılamakla kalamayacak dünya pazarlarına ihracatçı olarak gireceğiz. Birkaç yıl içinde pazar büyüklüğü 800 milyar doların üzerine çıkacağı düşünülen bu alanda önemli bir oyuncu olmak için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız"

Erdoğan, 100 bin konut projesine 1 milyon 92 bin 741 kişinin başvurduğunu açıkladı. Erdoğan, "Bu nereden geliyor, demek ki halkımız yönetimine güveniyor. Güven verirsen halkım gelir senden konutu alır" diye devam etti.

"Allah'tan Marmaray'ı denizin altından yapmışız"

Erdoğan, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı:

Allah'tan Marmaray’ı denizin altından yaptık. Denizin üstünden çıksa ona da istemezuk derlerdi. Fakat bitene kadar görmediler, iş bitti açılışına geldiler. O günden bugüne Marmaray’dan 440 milyon insan geçti"

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU