Ryan Babel: Ben her zaman Ajax taraftarı oldum

Sezon başında İngiltere'nin Fulham takımından Galatasaraylı futbolcu Ryan Babel, dün gittiği Hollanda'da açıklamalarda bulundu. Babel, "Geri dönmek çok ilginç oldu ama mutluyum. Ben her zaman Ajax taraftarı oldum, bu bir sır değil" dedi

Ryan Babel / Fotoğraf: AA

İstanbul'dan ayrılarak Hollanda'ya giden Galatasaraylı futbolcu Ryan Babel, Amsterdam'da açıklamalarda bulundu. 

Hollanda'nın De Telegraaf gazetesinin haberine göre Babel, "Herşey çok hızlı oldu ama mutluyum. Ben her zaman Ajax taraftarı oldum, bu bir sır değil. Ajax'tan 9 yıldır uzaktayım ve bu dönemde takımın bu kadar geliştiğini görmek çok güzel" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'dan ayrılmasıyla ilgili de konuşan Babel, "Kulübüm Ajax için tekrar oynama fikri çok onur verici bir şey ama karar tamamen bende değildi. Buraya gelebilmem için her iki tarafa da yararlı olabileceğim bir durum ortaya çıkınca seçim yapmam kolay oldu ve hızlıca transfer tamamlandı" dedi.

Ajax'a giderek sarı-kırmızılı ekipten daha az kazanacağıyla iddialarıyla  ilgili de konuşan Hollandalı futbolcu, "Bunu Avrupa Şampiyonası sırasında ödeyebileceğim bir yatırım olarak gördüm. Futbol oynamak için çalışan bir takıma geldim. Galatasaray'da ilk yarı biraz zor geçti" değerlendirmesinde bulundu.

Babel, Ajax'ta hangi mevkide oynayacağına yönelik soruyu ise şöyle yanıtladı: 

Şimdi bir şey söyleyemem, bana bağlı bir konu değil. Çalışmalarımı yaptıktan sonra antrenörümüzün beni nasıl kullanacağını göreceğim. Ben her zaman bir takım oyuncusu oldum. Ajax'ın harika kadrosu var. Bu yüzden bir an önce çalışmalara başlamak istiyorum. 

1998'de altyapısından girdiği Ajax'tan, 2007'de Liverpool'a imza atarak ayrılan Babel, sezon başında Fulham'dan Galatasaray'a transfer oldu.

Sarı-kırmızılı formayla bu sezon 1'i TFF Süper Kupa, 4'ü UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 20 maça çıkan Babel, 5 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU