Ezidilerin lideri Mir Tahsin Beg yoğun bakımda

Bir süredir tedavi gören Ezidilerin lideri 86 yaşındaki Mir Tahsin Beg Almanya’da yoğun bakıma alındı

Fotoğraf: BasNews

86 yaşındaki Mir Tahsin Beg, babası Sed Beg’in 1944 yılında vefatından sonra Ezidilerin dini liderliği olan “Mir” sıfatını almıştı. Ezidi Yüksek Manevi Konseyi’nin başkanı olan Mir Tehsin Beg, bir süredir tedavi görüyordu.

Dün Mir Tahsin Beg’in hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Ancak bu bilgi hem ailesi hem de Ezidi kuruluşlarının temsilcileri tarafından düzeltildi. 

"Durumu hiç iyi değil"

Babasının sağlık durumunun kritik olduğunu belirten Hazim Mir Tahsin, “Babam Mir Tahsin ölmedi, şu an Almanya’nın Hannover kentinde bir hastanede yatıyor. Durumu hiç iyi değil” ifadelerini kullandı.

Ezidi Yüksek Manevi Konseyi’nin başkanlığını yapan Mir Tehsin Beg, Ezidi Kürtlerin yaşadıkları sorunları kamuoyuna duyurmakla biliniyor.

1933’te dünyaya gelen Mir Tahsin Beg babasının 1944 yılında vefatından sonra Ezidilerin "Mir"i oldu.

2004’te bir suikast girişiminden sağ kurtulan Mir Tahsin Beg, Ezidi inancına sahip toplum içinde ve uluslararası çapta en güçlü Ezidi lider olarak kabul ediliyor.

Mir Tahsin Beg kimdir?

1933’te Irak’ın Sincar bölgesinde dünyaya gelen Tahsin Beg, 1962'de Avrupa'ya giderek Almanya ve İngiltere'de kaldı. 

1970'lerin başında Irak Kürdistan Bölgesi’nde yürütülen silahlı mücadeleye katıldı. 1975'te silahlı mücadelenin sonlanmasıyla İran'a sığındı.

1976-1981 yılları arasında Londra'da yaşayan Mir Tahsin Beg, Saddam Hüseyin rejimi tarafından çıkarılan afla Irak'a döndü.

 

DAHA FAZLA HABER OKU