Van’da iki başkan arasında Kürtçe kurs tartışması yaşandı

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Takva, üyelerine yönelik Kürtçe kurs verileceğini duyurdu. VOSİAD Başkanı Bozkurt, “Bu sizin işiniz değil” diyerek tepki gösterdi

Van'da Kürtçe kurs tartışması / Fotoğraf: Twitter

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda üyelerine yönelik Kürtçe kurs hizmeti verileceğini duyurdu. 

Takva, bunu  “VanTSO üyelerine yönelik Kürtçe kurs başlatıyoruz. Duymadım, bilmiyorum olmasın” paylaşımıyla duyurdu. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü’nden yapılacak kurs için Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünden bir akademisyen talep edildiğine ifade eden Takva, “Odamızın 2020 yılı iş planı çerçevesinde üyelerimize yönelik Kürtçe dil eğitimi verilecektir. Söz konusu eğitimi vermek üzere Kürt dili ve edebiyatı bölümünden bir akademisyenin görevlendirilmesini arz ederim” ifadelerini yer verdi.

“Kürtçe Kurs vermek sizin işiniz değil”

Van Organize Sanayicileri İş Adamları Derneği (VOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, Takva’ya “Kürtçe kurs vermek sizin işiniz değil. Siz 10 yılda Van’ın ihracatını yıl yıl nereden nereye getirdiniz onu açıklayın” diyerek tepki gösterdi.

Resmiyette ticaret dili olmayan bir dilin yaşama şansının az olduğunu ileri süren Bozkurt, tepkisini şu sözlerle gösterdi:

“Yüzde 90’ı Kürt olan bir yerde 'Üyelerimize Kürtçe kurs vereceğiz' demek, abesle iştigaldir. Bu sizin işiniz değil! Bir dil eğer resmiyette ticaret dili olarak kullanılmazsa gelişme ve yaşama şansı azdır. Siz 10 yılda Van’ın İhracatını yıl, yıl nereden nereye getirdiniz onu açıklayın.”
 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU