Almanya, Irak ordusuna verilen askeri eğitimi askıya aldı

Amerika ve müttefiklerinin, Irak ordusuna verdiği askeri eğitimi İranlı komutan Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından askıya aldığı belirtildi

Uluslararası koalisyon Irak ordusuna verdiği eğitimi durdurdu / Fotoğraf:AA

Alman Korgeneral Erich Pfeffer, Reuters'e yaptığı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Heyeti Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’in öldürülmesinin ardından yükselen tehdit nedeniyle Irak güçlerine verdiği askeri eğitimi askıya aldığını söyledi.

Pfeffer'in, Almanya Parlamentosu’nun savunma ve dış ilişkiler komitesine gönderdiği mektupta ABD'li general Pat White'ın Irak'ta konuşlu güçlerin koruma seviyelerini arttırma yönünde karar alındığını aktardığını kaydettiği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dün gönderilen mektupta, "Irak'ın güvenlik ve silahlı kuvvetleri için eğitim geçici olarak askıya alındı" ifadelerine yer verdiği bilgisi verildi.

Alman generalin, mektupta "Talimat, Irak'ta İçsel Çözüm Operasyonu'nda yer alan tüm ortak ülkeler için geçerlidir" diye kaydettiği ifade edildi.

Almanya, daha önce İçsel Çözüm Operasyonu kapsamında Irak'a yaklaşık 120 asker göndermişti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Süleymani ve Haşdi Şabi Heyeti Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis, dün sabaha karşı Bağdat Havalimanı'nda araçlarına düzenlenen saldırıda öldürülmüştü.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU