BDDK Başkanı Akben: 2020 yılı bankacılık sektörü açısından yükseliş dönemi olacak

Akben, bankacılık sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu, 2020 yılının yükseliş dönemi olacağını ifade etti

Fotoğraf: AA

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, 2020 yılının bankacılık sektörü açısından canlanma ve yükseliş dönemi olacağını söyledi.

Akben, “2020'de yatırımların ve ihracatın artış gösterdiği, turizm başta olmak üzere hizmet sektöründeki olumlu gelişmelerin yaşandığı ve böylece istihdamın artış gösterdiği bir yıl olacağını bekliyoruz" dedi.

Akben, bankacılık sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye’deki bankacılığın dayanıklılığını kanıtladığını ifade eden Akben şöyle konuştu:

Son bir yıllık dönemde, Türk bankacılık sistemi, özellikle Ağustos 2018'de karşılaşılan dalgalanmalara karşı sermaye ve likidite yeterliliği açısından dayanıklılığını kanıtladı. 2016'da turizm şirketlerini yaşatmak için bir kısım düzenlemelerimizde esnetmeler olmasaydı, izleyen yıllarda güçlü ve sağlıklı büyüme sağlanması bir yana, bugün geldiğimiz noktada bu kadar turisti ağırlayacak tesis bulamakta zorlanabilirdik.

"Tarihsel seviyelere yakınsayacak"

"Ekonomik iyileşme, banka bilançolarında daha kaliteli aktif yapısı, daha güçlü sermaye ve sürdürülebilir karlılığa destek olacak" diyen BDDK Başkanı şöyle devam etti:

2020'de sektörün takibe dönüşüm oranının azalarak tarihsel seviyelere doğru yakınsayacağını bekliyorum. Yatırımcılar açısından cazibesini korumaya devam eden bankacılık sektörümüze yeni kuruluş ve faaliyet izni için gelen başvurular önümüzdeki yıl da kurumumuz tarafından değerlendirilmeye devam edecek.

AA

DAHA FAZLA HABER OKU