Karar yazarı Verçin: İlk yıllarda TOGG’un zarar etme ihtimali, kâr elde etme ihtimalinden daha yüksek

Verçin, TOGG’un vadettiği 175 bin otomobilin tamamını üretmesi durumunda 2023 yılında elektrikli araç pastasından yüzde 1,75 pay alacağını ifade etti

Fotoğraf: AA

Karar yazarı Mehmet Ali Verçin, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun tanıtımını yaptığı otomobil projesiyle ilgili olarak bir değerlendirme kaleme aldı.

Verçin,  “Yatırımlar yapılır yapılmaz rekabetçi olamaz. Yeni kurulan böyle yatırımlara ‘bebek sanayiler’ denmektedir” diyerek, “İlk yıllarda TOGG’un zarar etme ihtimali, kâr elde etme ihtimalinden daha yüksektir” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karar’da “TOGG bu otomobilleri üretebilir, eğer…” başlığıyla bir yazı kaleme alan Verçin, TOGG’un vadettiği yüz yetmiş beş bin otomobilin tamamını üretmesi durumunda 2023 yılında elektrikli araç pastasından yüzde 1,75 pay alacağını ifade etti.

“Yeri ve zamanı bu yazı olmayabilir fakat bana sorarsanız Gümrük Birliği’nin sanayileşmemize verdiği zararlar daha fazladır; sağladığı imkânlardan” diyen Verçin yazısının ilgili bölümünün devamında şunları kaydetti:

Çünkü yatırımlar yapılır yapılmaz rekabetçi olamaz. Yeni kurulan böyle yatırımlara “bebek sanayiler” denmektedir. Elektrikli otomobil bir bebek sanayiidir; kuruluşundan rekabetçi bir hale gelinceye kadar kamu tarafından tedrici olarak korunup desteklenmesi gerekir. Bizim özelimizde, Gümrük Birliği buna izin vermez. Dolayısıyla ilk yıllarda TOGG’un zarar etme ihtimali, kâr elde etme ihtimalinden daha yüksektir. TOGG oluşacak zararlar ve ek yatırımlar için yeni kaynaklar bulmak zorunda kalacaktır. Bu durumda şirketin ortaklarını “kârlı yıllar” için sabırlı olmaya ikna etmesi gerekecek.

 

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU