“İnan Kıraç, yerli otomobil projesinden çekildi” iddiası

Sözcü yazarı, Kıraç’ın çekilme kararını törene gölge düşürmemek için duyurmadığını yazdı

Fotoğraf: kiraca.com.tr

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, yerli otomobil tanıtımında üretici TOGG üyeleri arasında yer alan İnan Kıraç’ın sahneye çıkmadığına dikkati çekti. Yılmaz’ın aktardığına göre Kıraç, törene gölge düşürmemek için projeden çekildiğini duyurmadı.

Yılmaz bugünkü köşe yazısında törenle ilgili özetle şunları yazdı:

Törende anons edilen “5 babayiğit” sahneye eksik kadroyla çıkıyor.

Bu proje için Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç'ın kurduğu Kök Grubu sahnede yer almıyor.

Bundan 3-4 ay önce Kıraç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sağlık sorunları nedeniyle projeden çekilmek istediğini bildirmişti.

TOGG'da elektrikli minibüs, otobüs gibi ticari araçlar üreten tek otomobil sanayicisi Kıraç, törene gölge düşürmemek için “ayrılma kararını” ilan etmeyi ötelemiş.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"6 aydır ya çok rahatsız ya da gerçekten projeden çekildi"

Gazete Pencere yazarı Emre Özpeynirci de aynı şekilde Kıraç’ın yokluğunu hatırlatan bir yazı kaleme aldı. Özpeynirci, “İnan Kıraç'ın sahip olduğu Kök Grubu ortaklar arasında yer almasına rağmen, İnan Bey son 6 aydır hiçbir fotoğrafta yer almıyor. Bundan 3-4 ay önce Fatih Altaylı İnan Kıraç'ın projeden affını istediğini yazmış, ama bu konuda resmi bir açıklama yapılmamıştı. Cuma günkü tarihi törende babayiğitler arasında yine İnan Kıraç yoktu” diye yazdı.

“Yapılan açıklamada İnan Bey'in rahatsızlığından dolayı katılamadığı söylendi” diyen Özpeynirci, şöyle devam etti:

Eğer öyleyse İnan Bey 6 aydır gerçekten ya çok ciddi rahatsız ya da gerçekten projeden çekildi. İlerleyen günlerde bu netlik kazanacaktır.

Altaylı, eylülde yazmıştı: Kıraç bu işte olmayacak, tabii Hisarcıklıoğlu ikna edemezse...

Habertürk yazarı Fatih Altaylı da eylül ayında Kıraç’ın projeden çekileceğini duyurmuştu:

Türkiye’de pek çok markaya fason üretim yapan, New York’ta taksi ihalesine girip finale kalmayı başaran, bugün Türkiye’de otomobil deyince akla gelen ilk 10 isimden biri olan İnan Kıraç, Yerli Otomobil Girişim Grubu ya da tam adıyla “Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu” TOGG’un ve aynı zamanda da TOBB’un Başkanı olan Rifat Hisarcıklıoğlu’na bir mektup yazarak “Yerli Otomobil Girişim Grubu’ndan çekilmek istediğini” bildirdi. Bu çekilmenin nedeni ne bilmiyorum. Nasıl gerçekleşecek onu da şimdilik bilmiyorum. Ama İnan Kıraç bu işin içinde artık olmayacak. Tabii Hisarcıklıoğlu kalmaya ikna edemezse...

Kıraç'ın projeden çekildiği iddiası birçok kez dile getirimiş olsa da resmi bir açıklama yapılmadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU