Trump'ın Evde Tek Başına 2'deki "onur duyduğu" sahne Kanada'da filmden çıkarıldı

Kanal, ABD Başkanı'nı filmden çıkarma sebebinin siyasi olmadığını öne sürüyor

Matt Damon'ın 2017'de yaptığı bir açıklamaya göre Trump, sahip olduğu otel vb. mekanlarda film çekilebilmesi için kendisine ufak roller verilmesini şart koşuyordu (IMDb)

Donald Trump'ın, Evde Tek Başına (Home Alone) serisinde rol almasını "onur" diye tanımlamasından birkaç gün sonra, filmi Noel'de yayımlayan Kanada televizyonu ABD Başkan'ının sahnelerini kesti.

Trump, Evde Tek Başına 2 filminde rol almıştı. Ancak izleyicilere göre bu kısa sahne CBC yayınında filmden tamamen çıkarıldı.

Kanal sözcüsü, ABD Başkanı'nın siyasi sebeplerle filmden çıkarıldığı iddialarını reddetti.

 

 

Kanal temsilcisi, "Televizyona uyarlanan filmlerde genellikle olduğu üzere, Evde Tek Başına 2 de format çerçevesinde reklam süresine yer açılması için kısaltıldı" dedi.

24 Aralık'taki Noel arefesinde Trump, ordu mensuplarıyla yaptığı bir telekonferansta 1992'deki devam filminden bahsetmişti.

Deadline'ın haberine göre, en sevdiği Noel filminin bu olup olmadığı sorulduğunda Trump, "Özellikle Noel döneminde birçok insan bundan bahsediyor" demişti. Trump devamında şunları söylemişti:

Diyorlar ki, özellikle de küçük çocuklar diyor bunu, 'Seni az önce filmde gördüm.' Beni televizyonda, filmde gördükleri gibi görmüyorlar. Kibarca ifade etmek gerekirse, o zamanlar biraz daha gençtim. Bunu yapmak bir onurdu. Açıkçası (film) çok büyük sükse yapmıştı. Büyük bir Noel süksesiydi, en büyüklerinden biriydi. Dolayısıyla böyle bir filmde bu şekilde yer almak bir onur. Başarıyı her zaman görmek istersiniz.

Disney+ için yeniden çekilmesi planlanan Evde Tek Başına, tüm zamanların en iyi tatil filmleri listemizde yer alıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU