Berkin Elvan davasında bilirkişi raporu da sanık polisi işaret etti: Kuvvetle muhtemel

Davanın 10. duruşmasında yeni bilirkişi raporu dosyaya eklendi, raporun sonuç bölümünde Elvan'ın tutuksuz yargılanan polis memurunun atışıyla yaralandığı belirtiliyor

Berkin Elvan, Gezi Parkı eylemlerinde 16 Haziran 2013'te yaralandı, 269 gün sonra 11 Mart 2014'te yaşamını yitirdi / Fotoğraf: Twitter

Berkin Elvan, Gezi Parkı eylemlerinde 16 Haziran 2013’te gaz fişeği ile yaralanmış ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Berkin Elvan ölümüne ilişkin davanın 10. duruşması görüldü. Davanın tek sanığı polis memuru F.D. tutuksuz yargılanıyor. Sanık polis duruşmaya görevli bulunduğu ilden, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle katıldı.

Bugünkü duruşmada dava dosyasına yeni bilirkişi raporu eklendi. 

Raporda sonuç bölümünde şu ifadeler yer alıyor:  

“Görüntüler üzerinde yapılan incelemede, maktul Berkin Elvan'ı mevcut video kaydı görüntüleri üzerinden teşhis etmenin teknik olarak mümkün olmadığı belirtilerek, "Ancak dosya kapsamı üzerinde yapılan incelemeler neticesinde ve olay görüntülerinden anlaşıldığı üzere maktulün 2. zet polisi (Sanık F.D) tarafından yapılan atış neticesinde yaralandığı kuvvetle muhtemel olarak değerlendirilmiştir."

Raporda gaz fişeği atışının havaya doğru yapılmadığı ve yerden sekmediği değerlendirildi. Atış mesafesinin de yaklaşık 65 metre olduğu kaydedildi.

Müdahil avukatlarından Can Atalay sanığın öldürme kastıyla hareket ettiğini ve şu anda delil karartma ihtimalinin bulunduğunu savunarak tutuklanması gerektiğini ifade etti. 65 metre olarak tespit edilen atış mesafesinin daha kısa olduğunu öne süren Atalay, olay yerinde keşif yapılmasını talep etti.

Mahkeme keşif talebinin bir sonraki celsede değerlendirilmesine karar verdi. Sanığın yaptığı görev nedeniyle kaçma şüphesinin olmadığını söyleyerek tutuklanması talebini reddetti. 

İddianamede, sanık F.D'nin "olası kastla öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Duruşma 27 Şubat’a ertelendi. 

DAHA FAZLA HABER OKU