Eski İstanbul Emniyet Müdürü Altınok: Zekeriya Öz’ü dövmek, pataklamak istedim ama kaçtı

Selami Altınok, 17-25 Aralık dönemine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu

Fotoğraf: AA

Eski İstanbul Emniyet Müdürü ve AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, 17-25 Aralık’tan sonra göreve atandığı dönemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sabah gazetesine konuşan Altınok, şunları söyledi:

 Gece yarısına doğru FETÖ'cü polisler operasyona gitmek için diretiyor, bizler ise operasyon olmayacağı talimatı veriyorduk. Kurum dışından farklı güçlerin Başbakan'ın Kısıklı'daki konutuna ve Vatan'daki emniyet binasına tacizde bulunacaklarını düşünerek Efkan Ala Bey'in talimatıyla özel harekât polisleri konuşlandırdım. İzinsiz, içeri girmek isteyen olursa vurun talimatı verdim. O gece kabine değişti, Efkan Bey İçişleri Bakanı olunca İstanbul'a gelmesini ısrar ettim. Sabaha yakın İstanbul'a geldi ve yargı darbesini sonlandırdık.

Dönemin savcısı Zekeriya Öz’ü “dövmek istediğini” söyleyen Altınok, şu ifadeleri kullandı:

Zekeriya Öz, yeni arkadaşlara baskı yapmaya çalışıyordu. 20 Aralık Cuma sabah yine Zekeriya Öz'ün baskı için emniyete geldiği söylendi. Ben de özel kalemdekilere 'Nerede bu adam' diye sordum. Meğer sorduklarım FETÖ'cüymüş. Adamı (Zekeriya Öz) gidip dövmek, pataklamak istiyordum. Onun yanına gidene kadar FETÖ'cüler haber vermiş, ben yanına gidene kadar Zekeriya Öz arabayla kaçtı.

 

Sabah

DAHA FAZLA HABER OKU