Necip Hablemitoğlu suikastinin zanlısı Ukrayna'da yakalandı, eşi ve avukatı açıklama yaptı

Şüpheli N.G.B.'nin, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde soğan kamuflajlı patlayıcı madde dolu bir TIR'ın yakalanmasıyla ilgili davada da yargılandığı ileri sürüldü

Evinin önünde 17 yıl önce uğradığı suikastle öldürülen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun ölüm yıldönümünden iki gün önce önemli bir gelişme yaşandı.

Ukrayna'da eski özel kuvvetler mensubu olduğu belirtilen N.G.B. adlı kişinin 10 Temmuz'da yakalandığı ve dışişleri ile adalet bakanlıklarının iade süreci için çalışmalar yürüttüğü duyuruldu.

Katil zanlılarından olduğu iddia edilen N.G.B.'nin 10 Temmuz'da yakalandıktan sonra 3 ay hapishanede kaldığı ve ardından da ev hapsine alındığı bildirilirken, Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu da Twitter hesabından açıklama yaptı.

Avukatı aracılığı ile bilgiye vakıf olduğunu ve henüz kesinleşen bir durum olmadığını söyleyen Şengül Hablemitoğlu, daha sonra detaylı bir açıklama yapacaklarını da ifade etti.

Ailenin avukatı: Başından beri bilgi sahibiydik

Şengül Hablemitoğlu'nun ilk paylaşımından sonra, ailenin avukatı Ersan Barkın, süreçle ilgili değerlendirmeyi, Hablemitoğlu'nun ölüm yıldönümü olan 18 Aralık tarihinde yapacaklarını duyurdu.

Barkın, şüpheli N.G.B.'nin suikaste dair bilgi sahibi olabileceği konusunda dosyada önemli dayanaklar bulunduğunu belirtirken, başından bu yana bilgi sahibi olduklarını ancak dosyadaki gizlilik kararı nedeniyle herhangi bir açıklama yapmadıklarını söyledi.

Avukat Barkın ayrıca, "Gerek Ukrayna'daki süreç,gerekse şüphelinin Türkiye'de başka dosyalarda da adının geçmesi iade sürecinin sonuçsuz kalabileceğine dair tarafımızı kuşkuya sürüklemektedir.Bu kuşkunun ortadan kaldırılması ancak her iki devletin iade dosyasını kararlı takibiyle mümkündür." ifadelerini de kullandı.

Şengül Hablemitoğlu: Rica ediyorum...

Şengül Hablemitoğlu, televizyon kanallarında yaşananlarla ilgili olarak haberleri görenlerin ev telefonundan kendilerini aradığını ifade ederek uyarıda bulundu. 
 

"Arayanlar telefona yanıt veren 10 yaşındaki kızıma 'Kanije baban öldürülmüş doğru mu?' diye sordular" diyen Şengül Hablemitoğlu,  "Rica ediyorum, belki bu kez benim ve evlatlarımın sesine kulak verilir ve biraz saygı gösterilir" dedi. 

AA son görüntülerini servis etti

Anadolu Ajansı da, N.G.B.'nin yakalandığı haberinden sonra Doç. Dr. Hablemitoğlu'nun son görüntülerini servis etti. 

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun 18 Aralık 2002'de suikast sonucu öldürülmesinden kısa süre önce çekilen görüntüleri cinayete ilişkin soruşturma dosyasında bulunuyor.

Görüntüler, saldırıya uğramadan önce Hablemitoğlu'nun alışveriş yaptığı süpermarkete ait.

Zanlı soğan TIR'larında da yargılanmış

Ayrıca, şüpheli N.G.B.'nin, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde soğan kamuflajlı patlayıcı madde dolu bir TIR'ın yakalanmasıyla ilgili davada da yargılandığı ileri sürüldü. 


Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU