Reese Witherspoon: Bana iticisin, film seçmelerinde seksi giyin dediler

Oyuncu, Seçimler filmindeki rolünden sonra bir stüdyonun yöneticisi tarafından nasıl algılandığını açıkladı

Whiterspoon, Hollywood Reporter'a kapak oldu (Hollywood Reporter)

Reese Witherspoon, bir stüdyonun yöneticisi onu "itici" bulduğu için kendisine film seçimlerinde "seksi giyinmesi" söylendiğini açıkladı.

Witherspoon, 1999 yapımı kült klasik Seçimler'de merhametsiz ve beklenilenden daha çok başarı elde eden ana karakter Tracy Flick rolünden sonra stüdyo yöneticilerinin onu "cadaloz" olarak gördüklerini söyledi.

The Hollywood Reporter'a "Benim bir cadaloz olduğumu düşündüler" dedi.

"En sonunda menajerim aradı ve 'Gidip stüdyo yöneticisiyle görüşmen gerekiyor çünkü seni onaylamayacak. Seni gerçekten Election'daki karakterin gibi sanıyor ve itici buluyor' dedi. Ve sonra da seksi giyinmem söylendi."

Witherspoon şunları ekledi:

"Ve 23 yaşındasın, evde bir bebeğin var, paraya ihtiyaç duyuyorsun ve ne yaptıklarını bilen kişiler sana böyle söylüyor. O zamanlar yapmamızı söyledikleri şeyleri düşünmek şimdi komik çünkü düşünüyorsun, 'Tanrım, biri kızımdan bunu yapmasını isteseydi onun cevabı umarım şaka yapıyorsun olurdu.'"

Bu, Witherspoon'un 142 milyon dolar (yaklaşık 820 milyon TL) kazanan 2001 yapımı Bu Nasıl Sarışın'da (Legally Blonde) rol aldığı zamandı.

The Hollywood Reporter'ın Eğlence Sektöründeki En Güçlü 100 Kadın kahvaltısında ayrıca konuşan Witherspoon şunları söyledi: "Bu arada, bir kadın için kullanıldığında 'cadaloz' kelimesinin tanımı teknik olarak 'yaman huyu ve konuşması olan kadın' demek. Bugünlerde ben bunu aklındakini açıkça söyleyen ve kendisini hafife alan sisteme karşı sesini çıkaran bir kadın olarak anlıyorum.

"Bu yüzden 'Teşekkür ederim. Ben bir cadalozum' demek istiyorum." 

Bu hafta içinde Witherspoon, cinsel taciz skandalının ortasında kalan bir haber sunucusu hakkındaki dizi The Morning Show'daki performansıyla Altın Küre'ye aday gösterilmişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU