16 yaşındayken bir yönetmenin tacizine uğrayan Reese Witherspoon: İş bulabilmem için sesimi çıkarmamam söylendi

Ünlü oyuncu 1992’de yaşanan olayda ajansların ve yapımcıların kendisinden sessiz kalmasını istediğini belirtti

Reese Witherspoon 16 yaşındayken yaşadığı cinsel saldırıya ilişkin daha önce konuşmadığını çünkü “sessizliğin iş bulmasının bir koşulu” olduğunu söyledi.

Oyuncu, Jennifer Aniston’la başrolü paylaştığı yeni dizi The Morning Show’un geçmişteki taciz ve saldırı travmalarını derinlemesine düşünmesine neden olduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizi cinsel tacizle suçlanarak uzun süredir birlikte sunuculuk yaptığı Alex’i (Aniston) şoke eden erkek bir haber spikerinin (Steve Carell) hikayesini anlatıyor. Witherspoon, Mitch'in yerine getirilen sunucuyu canlandırıyor.

Daha önce 16 yaşındayken bir yönetmenin saldırısına uğradığını ve ajans ve yapımcıları tarafından sessiz kalması talimatı aldığını açıklayan Witherspoon, The Guardian’la verdiği yeni bir röportajda şunları söyledi:

Keşke size bunun kariyerimdeki tek olay olduğunu söyleyebilseydim. Ne yazık ki değildi. Birçok kez  taciz ve cinsel saldırı deneyimim oldu.

O zaman hikayesini anlatmadığı için “suçluluk” hissettiğini söyleyen oyuncu, daha önce çıkıp konuşmuş olmayı istemediğini de belirtti.

Konuya ilişkin soruya Witherspoon şu cevabı verdi:

Hayır. Bir sessizlik kültürü vardı ve sessizlik iş bulmamın bir koşuluydu. Bana böyle söylendi.

Witherspoon, saygınlığını yitirmiş yapımcı Harvey Weinstein’a yönelik iddiaların ışığında başlatılan Time’s Up hareketinin önde gelen güçlerinden biri oldu.    

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU